Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд повторно затвердив Порядок списання з балансу відомчих багатоквартирних будинків

April 21, 2016

Уряд повторно розглянув та схвалив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків».
Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 20 квітня.
Порядком списання багатоквартирних будинків з балансу Міністерств, ЦОВВів, держпідприємств та органів місцевого самоврядування зокрема передбачено:
- списання з балансу багатоквартирних будинків здійснюється балансоутримувачем на підставі прийнятого ним розпорядчого документу;
- для списання багатоквартирних будинків з балансу утворюється комісія;
- комісія з метою фіксації технічного стану будинку перед списанням проводить огляд будинку;
- за результатами роботи комісії складається акт про списання багатоквартирного будинку за формою згідно з додатком до постанови, який підписується усіма членами комісії та затверджується балансоутримувачем.
Зазначений проект постанови розроблений через невідповідність перебування багатоквартирних будинків на балансі Міністерств, ЦОВВів, держпідприємств та органів місцевого самоврядування положенням Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», в якому йдеться, що усі власники квартир та нежитлових приміщень, що розташовані у багатоквартирному будинку, є співвласниками такого будинку. Відтак подальше утримання на балансі державних установ та органів місцевого самоврядування багатоквартирних будинків не узгоджується з положеннями цього Закону.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-povtorno-utverdilo-Poryadok-spisaniya-s-balansa-vedomstvennyx-mnogokvartirnyx-domov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!