Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд підтримав створення Ідентифікаційного комітету з науки

July 11, 2016

Кабінет Міністрів України зробив крок назустріч якісним змінам у формуванні та реалізації державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності – прийняв постанову про створення Ідентифікаційного комітету, що обере склад Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. Відповідне рішення було прийняте 6 червня під час засідання Кабінету Міністрів України.
Постанова створює правове підґрунтя реалізації положень Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», що стосуються утворення та функціонування Ідентифікаційного комітету. Зокрема, вона визначає завдання комітету, кількісний склад, строк його повноважень, вимоги до кандидатів у  члени комітету, умови виконання членами комітету своїх повноважень та організаційну форму його роботи.
Одним із найважливіших нововведень  Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» є створення при Кабінеті Міністрів консультативно-дорадчого органу – Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.
Головне завдання Нацради з розвитку науки і технологій – забезпечити ефективну взаємодію представників наукової громадськості, органів виконавчої влади та реального сектору економіки у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності. Орган складатиметься з Наукового та Адміністративного комітетів.
Згідно з положеннями цього ж Закону, члени Наукового комітету обираються Ідентифікаційним комітетом з питань науки. Персональний склад комітету формується на конкурсній основі з вітчизняних та іноземних вчених, які мають вагомі наукові здобутки, бездоганну наукову репутацію та довіру в науковому середовищі.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-podderzhalo-sozdanie-identifikacionnogo-komiteta-po-nauke.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!