Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує ввести обов’язкове медичне страхування

September 24, 2014

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2597 „Про загальнообов`язкове державне соціальне медичне страхування”.

Законопроект спрямований на реалізацію забезпечення гарантій громадян України на  безоплатну медичну допомогу та медичне страхування.

Зокрема, передбачено, що керівництво та управління загальнообов`язковим державним соціальним медичним страхуванням буде здійснювати Фонд, який належить до державних позабюджетних цільових фондів.

Управління здійснюватиметься на паритетній основі державою, представниками застрахованих осіб та роботодавців.

Безпосереднє управління  Фондом здійснюють його правління і виконавча дирекція та робочі органи, які мають  укладати  договори  із  закладами охорони здоров`я, здійснювати оплату за  надану  медичну  допомогу,  контролювати  якість надання медичної допомоги.

Для своєчасного надання медичних і соціальних послуг та матеріального забезпечення пропонується створити підпорядковану головним управлінням виконавчої дирекції Фонду мережу страхових кас на великих підприємствах з чисельністю понад 5 тисяч працюючих та за адміністративно-територіальними поділами.

Пропонується посилити відповідальність держави, підприємств, організацій, установ, та закладів охорони здоров`я в охороні здоров`я. 

Впровадження загальнообов`язкового державного соціального медичного  страхування змінює умови  фінансування  і  діяльності  медичних  закладів.  Медичні  заклади стають самостійними суб`єктами господарювання. Їх фінансування  здійснюватиметься  за  конкретно  виконану роботу  певного  обсягу  і  якості,  що  передбачено  умовами  договору.

Страхові внески (у складі ЄСВ) сплачуватимуть роботодавці, а за окремі категорії застрахованих осіб та дітей -   місцеві органи виконавчої влади в порядку, встановленому КМУ, та фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Передбачається, що конкретний перелік медичних послуг, що надаватимуться застрахованим особам, буде встановлюватися окремим законом одночасно із прийняттям закону про Держбюджет та закону щодо розміру ЄСВ.

Вартість медичних послуг визначатиметься виходячи з фактичних витрат надання цих послуг, але не вище граничних тарифів, що затверджуватимуться КМУ.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!