Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує провести брутизацію зарплати з ПДФО 41 %

September 18, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 3113 ”Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо проведення брутизації та зменшення навантаження на фонд оплати праці”.
Законопроектом пропонується:
1) провести в поточному році брутизацію заробітної плати зі встановленням ставки ПДФО на рівні реального навантаження за заробітну плату, що сьогодні існує (41 % – співвідношення податкових надходжень до загальних витрат роботодавця на найманого працівника). Брутизація – включення суми, що була би сплачена роботодавцем до ПФУ у вигляді ЄСВ до складу основної частини заробітної плати.
При цьому:
- з першого числа місяця 2015 р., наступного за місяцем опублікування цього Закону, скасувати ЄСВ та військовий збір і встановити єдину ставку ПДФО у розмірі 41 % для доходів у виді заробітної плати та цивільно-правових договорів, що не перевищують 17 мінімальних заробітних плат, та 20 % на суму перевищення для доходів більше 17 мінімальних заробітних плат;
- з 01.01.16 р. встановити єдину ставку по ПДФО у розмірі 20 % для заробітної плати та цивільно-правових договорів;
2) виключити необхідність платникам податків подавати податкові декларації за неосновним місцем обліку та забезпечити створення системи єдиного рахунка платника податків для сплати всіх податків і зборів.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!