Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує продовжити мораторій на перевірки до 30 червня 2016 року

November 13, 2015

Верховна Рада прийняла в першому читанні та готує до другого законопроект № 3153 "Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”.
Законопроектом передбачається повне обмеження на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) до 30 червня 2016 року (крім проведення планових заходів Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів).
Також запроваджуються обмеження на позапланову перевірку, яка може бути проведена тільки на підставі обґрунтованого звернення фізособи про порушення суб'єктом господарювання її законних прав. Таке звернення повинно бути розглянуте та погоджене ДРС.
Одночасно впроваджується механізм захисту бізнесу від необґрунтованих перевірок контролюючими органами. Також законодавчою ініціативою передбачена повна публічність механізму погодження ДРС та обов’язкова вимога до початку проведення заходів державного нагляду оприлюднювати на офіційному веб-сайті ДРС дозвіл на їх проведення.
Передбачається залишити також можливість проведення органами державного нагляду (контролю) позапланових перевірок з дозволу КМУ; за письмовою заявою суб’єкта господарювання до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням;  за рішенням суду.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Мораторій на перевірки не закінчується
Для кого продовжиться мораторій на перевірки бізнесу?
Що робити, якщо на підприємство прийшла перевірка: роз’яснює ДРС!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!