Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує надавати пенсії за особливі заслуги незалежно від категорії осіб

October 20, 2014

16 жовтня 2014 року на засіданні Кабміну схвалено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Діючою редакцією Закону передбачено встановлення пенсії за особливі заслуги Героям України, Героям Радянського Союзу, Героям Соціалістичної Праці, видатним спортсменам - переможцям Олімпійських та Паралімпійських ігор Пенсійним фондом України. Іншим категоріям осіб (ветеранам війни, нагородженим за бойові дії орденом чи медаллю; матерям, які народили п`ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку і т.д.) така пенсія встановлюється органом виконавчої влади АР Крим у сфері пенсійного забезпечення, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

Змінами до Закону передбачено встановлення пенсії за особливі заслуги, незалежно від категорії осіб, Пенсійним фондом України.

Крім того, Мінсоцполітики буде затверджувати Схему визначення розмірів надбавок в залежності від наявних заслуг перед Україною.

Скарги на рішення про встановлення пенсії за особливі заслуги будуть розглядатися в порядку, затвердженому правлінням ПФУ. У разі незгоди з рішенням ПФУ скаргу можна буде подати в Мінсоцполітики або до суду.

За матеріалами Урядового порталу.

 

Новини за темою:

Збільшена разова грошова допомога до Дня Перемоги

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!