Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує надавати відпустку на час проведення робіт на земельних ділянках

May 19, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2843 ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткового захисту інтересів окремих категорій працівників, забезпечення продовольчої безпеки та нейтралізації економічних ризиків декомунізації”.
Законопроектом пропонується внести зміни до ст. 79 КЗпП, встановивши право працівника на відпустку на період проведення весняно-польових чи осіннє-польових робіт у разі завчасного попередження роботодавця, в рахунок основної щорічної оплачуваної відпустки, додаткової щорічної оплачуваної відпустки чи без збереження заробітної плати.
Зокрема, планується встановити, що працівник повинен повідомити про це власника або уповноважений ним орган не пізніше ніж за 45 днів. Відпустка буде надаватися працівнику на строк від 2 до 5 днів в рахунок основної щорічної відпустки. Тривалість такої відпустки (частини відпустки) в межах встановленого періоду визначатиме працівник у відповідному повідомленні. Власник або уповноважений ним орган не матиме права відмовити працівнику в наданні відпустки (частини відпустки), незалежно від строку попередньої безперервної роботи працівника на даному підприємстві, в організації, установі. Якщо працівник з початку року до подання відповідного повідомлення повністю використав основну щорічну відпустку, то відпустка (частина відпустки) відповідно до цього положення надаватиметься в рахунок додаткової відпустки (у разі наявності у працівника права на відповідну додаткову відпустку), а в разі відсутності такого права - без збереження заробітної плати.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!