Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує підвищити одноразову грошову допомогу у разі загибелі або інвалідності військовослужбовців

June 17, 2015

Верховна Рада прийняла в першому читанні та готує до другого законопроект № 2406 „Про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей)”.
Законопроектом пропонується на 50 % (з 500-кратного прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 750-кратного прожиткового мінімуму) підвищити рівень одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців.  
Також законопроектом предбачається підвищити до:
- 375-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб – у разі встановлення військовослужбовцю інвалідності I групи;
- 300-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб – у разі встановлення військовослужбовцю інвалідності  II групи;
- 225-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб –  у  разі встановлення військовослужбовцю інвалідності III групи.
Крім цього, законопроектом передбачається, що особам, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги, виплата здійснюється незалежно від реалізації (відмови) кожного повнолітнього члена сім’ї, батьків, утриманців  загиблого (померлого) військовослужбовця свого такого права. Також встановлюється те, що у разі відмови якогось повнолітнього члена сім’ї, батьків, утриманців загиблого (померлого) військовослужбовця від  отримання  одноразової  грошової  допомоги або якщо одна із вказаних осіб у визначений строк не реалізувала своє право на отримання такої  допомоги, то її частка повертається до державного бюджету.
Законопроект також підвищує рівень одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності працівників міліції, які виконують спеціальний службовий обов’язок, пов’язаний з безпосередньою участю в АТО.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!