Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує скасувати місячний строк роздумів перед весіллям та розірванням шлюбу

October 15, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 3272 ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної реєстрації актів цивільного стану щодо приведення їх у відповідність з європейськими стандартами”.
Так, законопроектом передбачено подання заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану до органу державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця проживання особи.
При цьому нареченим надається можливість виключно за бажанням, без зазначення поважної причини, обирати дату державної реєстрації шлюбу.
Крім того, запропоновані суттєві зміни процедури розірвання шлюбу подружжя, яке має дітей. Так, передбачається, що при відсутності спору щодо розірвання шлюбу між чоловіком і дружиною, подружжя подаватиме заяву про розірвання шлюбу до органу державної реєстрації актів цивільного стану, і тільки у разі виникнення такого спору відповідний позов розглядатиме суд.
Водночас подружжю надано можливість обирати за їх бажанням дату державної реєстрації розірвання шлюбу замість обов'язкового дотримання місячного строку з дня подачі відповідної заяви, встановленого на сьогоднішній день законодавства.
Разом з тим пропонується не здійснювати в документах про народження запис про батька дитини, якщо батьківство не встановлено. Аналогічно пропонується не записувати відомості про матір, батька дитини, якщо батьки невідомі.
З метою реалізації особистих прав людини та громадянина скорочено перелік підстав для відмови у зміні імені, а також надано право фізичній особі змінювати по батькові за її власним розсудом.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!