Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує відкрити інформацію щодо власників нерухомості, землі та автомобілів

April 2, 2015

Верховна рада зареєструвала законопроект № 2423 „Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції”.
Законопроектом пропонується встановити, що для фізичних та юридичних осіб інформація з державного реєстру прав надається не тільки за об’єктом нерухомого майна, як це передбачено в чинній редакції закону, але й за суб’єктом права. При цьому, у випадку запиту за суб’єктом прав – інформація про об’єкти нерухомого майна надаватиметься з певними обмеження. Так, з метою уникнення розкриття персональної інформації про місце проживання особи, що часто збігається з адресою нерухомого майна у власності, а також з метою попередження протиправних зазіхань на власність особи, пропонується розкривати відомості щодо назви області, міста, району на території яких розташований об`єкт нерухомого майна. Такий підхід дозволить, з одного боку, виконати цілі та завдання законопроекту, а з іншого – не нашкодити суб’єктам власності на нерухоме майно відкриттям інформації про їх права на нерухоме майно.
Також законопроектом пропонується встановити, що відомості Держземкадастру є відкритою інформацією.
Закон України «Про дорожній рух» пропонується доповнити ст. 34-1, якою пропонується відрегулювати надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру.

За матеріалами офіційного веб-сайту ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!