Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує надавати допомогу дітям померлого годувальника, який за життя не набув права на пенсію

April 18, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 4051 "Про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам" щодо надання допомоги дітям померлого годувальника, який за життя не набув права на пенсію".
Законопроектом пропонується розширити коло отримувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам.
Зокрема, державну соціальну допомогу зможуть отримувати діти у разі смерті одного з батьків, який не набув права на пенсію.
Зазначену державну соціальну допомогу пропонується встановлювати дітям, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах (у тому числі у період між завершенням навчання в одному із зазначених навчальних закладів та вступом до іншого навчального закладу або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців).
Проектом також визначено умови та період, на який призначається ця допомога. Так, державна соціальна допомога призначатиметься з дня, що настає за днем смерті годувальника, якщо звернення про призначення надійшло не пізніше 12 місяців з дня смерті годувальника, і виплачується до досягнення повноліття (для тих, хто навчається - до 23 років).|
Законопроектом передбачається встановити розмір допомоги:
- на кожну дитину - на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
- для дітей з числа дітей-інвалідів - 200% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-planiruet-okazyvat-pomoshh-detyam-umershego-kormilca-kotoryj-pri-zhizni-ne-poluchil-prava-na-pensiyu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!