Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує обмежити виробництво, використання, ввезення і розповсюдження полімерних пакетів

October 9, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 3237 ”Про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження полімерних пакетів”.
Законопроектом передбачається повна заборона використання полімерних пакетів, строк повного фізичного, хімічного, термального або біологічного розчеплення яких перевищує 5 років. При чому виключення становлять екологічні полімерні пакети, які повинні складатись не менш ніж на 90 % із вторинної сировини.
За порушення норм, що містяться в проекті, також передбачається дисциплінарна, адміністративна та кримінальна відповідальність. Зокрема, Кримінальним кодексом України передбачається настання кримінальної відповідальності за забруднення або псування земель, порушення правил охорони вод, забруднення моря, де полімерний пакет буде виступати як засіб вчинення зазначених злочинів.
Таким чином, введення в дію норм, передбачених проектом акта, не тільки забезпечить поширення екологічно безпечного та чистого виробу, а й створить умови для утилізації левової частини наявних на території України відходів як вторинної сировини, спрямувавши їх на виробництво біологічних полімерних пакетів.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!