Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд визначив Порядок видачі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей

December 1, 2015

Затверджено Порядок видачі свідоцтва на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей або відмови в його видачі, переоформлення, видачі дубліката, анулювання.

Так, суб'єкт господарювання, який має намір вивезти або тимчасово вивезти з території України культурні цінності, або уповноважена ним особа подає письмову заяву про видачу свідоцтва до центру надання адміністративних послуг.

До заяви про видачу свідоцтва додаються документи, передбачені статтями 15 і 24 Закону "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей".

За результатами розгляду заяви про видачу свідоцтва та доданих до неї документів Мінкультури видає свідоцтво разом з відповідним переліком (за потреби) та примірником фотографій культурних цінностей або мотивовану відмову у видачі свідоцтва.

На свідоцтві проставляється дата, прізвище та ініціали уповноваженої посадової особи Мінкультури, її особистий підпис, який скріплюється гербовою печаткою Мінкультури.

На кожній сторінці переліку культурних цінностей та на кожній фотографії, що додаються до свідоцтва, уповноважена посадова особа Мінкультури проставляє номер і дату видачі свідоцтва, власні прізвище та ініціали, особистий підпис, який скріплюється гербовою печаткою Мінкультури.

У разі тимчасового вивезення культурних цінностей з території України у свідоцтві зазначається строк перебування культурних цінностей поза межами території України.

Перший примірник свідоцтва разом з відповідним переліком (за наявності) та примірником фотографій культурних цінностей видається суб'єкту господарювання особисто або надсилається поштовим відправленням з описом вкладення.

Постанова КМУ від 25.11.15 р. № 963 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!