Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд схвалив законопроект про енергетичну ефективність будівель

July 11, 2016

6 липня схвалено проект Закону України "Про енергетичну ефективність будівель". Законопроект розроблено Держенергоефективності спільно з Мінрегіоном.
Основна мета законопроекту – сприяти зменшенню споживання енергоресурсів у будівлях. Саме цим документом в країні будуть створені правові умови для ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів в житлових та громадських будівлях і залучення інвестицій у цю сферу.
Законопроект визначає порядок та умови визначення енергоефективності  будівель, встановлення мінімальних вимог до неї, а також механізми залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів та інструменти гарантування фінансування таких заходів.
Також, проект Закону передбачає запровадження сертифікації енергетичної ефективності будівель. В сертифікатах зазначатимуться дані про енергоспоживання будівлі та рекомендації щодо підвищення рівня енергоефективності в ній. Відповідно будуть створені і відкриті бази даних, а саме: сертифікатів та виконавців сертифікації енергетичної ефективності будівель, звітів про результати обстеження систем опалення, гарячого водопостачання та кондиціонування будівель.
Загалом реалізація норм законопроекту дозволить зменшити споживання енергоресурсів у будинках і заощадити кошти на оплаті за спожиті енергетичні ресурси та комунальні послуги. Мешканці житлових будинків отримають ще й покращені умови проживання, а вартість таких будинків підвищиться.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-odobrilo-zakonoproekt-ob-energeticheskoj-effektivnosti-zdanij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!