Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд забезпечить житлом офіцерів-призовників: прийнято Закон

September 16, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо гарантій соціального захисту за призовом осіб офіцерського складу) (законопроект № 2093а).
Документом встановлено, що за військовослужбовцями, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу, зберігаються жилі приміщення, які вони займали до призову на військову службу. Вони не можуть бути зняті з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, та зараховані на квартирний облік у військовій частині за місцем проходження служби.
Військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу та члени їхніх сімей, які проживають разом з ними, забезпечуються службовими жилими приміщеннями, що повинні відповідати вимогам житлового законодавства, за умови відсутності у них жилих приміщень за місцем проходження служби.
У разі відсутності службового жилого приміщення військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу і не перебувають у шлюбі, розміщуються у гуртожитках, що призначені для проживання одиноких громадян, а сімейні – у сімейних гуртожитках.
У разі відсутності житлових приміщень для проживання військова частина зобов’язана орендувати житло для забезпечення ним військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу та членів їхніх сімей або за їхнім бажанням виплачувати грошову компенсацію за піднайом (найом) жилого приміщення.
Військовослужбовці, що проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу та члени їхніх сімей, зобов’язані вивільнити займане ними службове житлове приміщення у двотижневий термін з дня виключення зазначених військовослужбовців із списків особового складу військової частини.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Правительство повысило выплаты военнослужащим в зоне АТО

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!