Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд готує чесний та реалістичний проект Держбюджету на 2017 рік

September 1, 2016

Кабінет Міністрів України готує чесний, реалістичний проект Державного бюджету на 2017 рік і планує без затримки внести його на розгляд Верховної Ради. Серед пріоритетних напрямків, що закладаються до структури бюджету, - сфери національної оборони та безпеки, відновлення мережі українських доріг, реформа з децентралізації, енергоефективність, аграрна сфера, просування інтересів України на міжнародному рівні, соціальна сфера та освіта.
Уряд буде закладати до державного бюджету на 2017 рік нові підходи з точки зору пріоритетів його діяльності та розвитку України.
Так, питання №1 у проекті бюджету на 2017 - фінансування сфери національної безпеки і оборони  в межах 5 % ВВП.
Одним із пріоритетів в проекті бюджету є напрямок відновлення мережі українських доріг та інфраструктури, що також стимулює створення робочих місць, заробітних плат та надходження податків.
Зокрема, 14 млрд грн закладуть до Дорожнього фонду, який буде інструментом будівництва доріг. Також планується акумулювати в ньому під проекти додаткові кошти від міжнародних організацій, що дасть можливість збільшити в рази фінансування українських доріг, навіть порівняно з цим роком.
Громадяни відзначають значне збільшення обсягів поточних і середніх ремонтів доріг у країні. Разом з тим за короткий період часу неможливо побудувати дороги ідеальної якості.
Уряд зміцнюватиме реформу з децентралізації влади у країні. За декілька років після початку реформи місцеві бюджети зросли майже удвічі або й більше.
Крім того, важливо підвищувати відповідальність органів місцевого самоврядування за послуги, які вони мають надавати людям, зокрема у сферах освіти, охорони здоров'я на місцевому рівні, дошкільної та позашкільної освіти, інфраструктури та енергоефективності.
Серед пріоритетів бюджету – напрямок енергоефективності. У 2017 році буде створено Фонд енергоефективності, концепція якого була нещодавно затверджена Урядом.
Уряд планує у наступному бюджеті передбачити близько 1% від виробленої продукції аграрного сектору, близько 5,5 млрд грн, на підтримку невеликих фермерських господарств. Уряд працює над удосконаленням механізму.
Уряд пропонуватиме Парламенту збільшити фінансування українських дипломатичних представництв за кордоном. Крім того, цього року також мають бути створенні повноцінні торговельні представництва України.
Також Уряд закладатиме у бюджеті підвищення заробітних плат українських вчителів.
Серед пріоритетних питань Уряду – питання заробітних плат українців та пенсійного забезпечення. Уряд буде пропонувати підходи щодо зміни системи оплати праці в Україні і пенсійного забезпечення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-gotovit-chestnyj-i-realistichnyj-proekt-Gosbyudzheta-na-2017-god

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!