Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Правила надання послуг доступу до Інтернету

February 17, 2014

Затверджено Правила здійснення діяльності у сфері телекомунікацій (діяльність з надання послуг доступу до Інтернет), які поширюються на суб`єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій з надання послуг доступу до Інтернету і в установленому порядку включені до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій.
Ці Правила містять перелік організаційних, кваліфікаційних, технологічних вимог, обов`язкових для виконання при здійсненні діяльності у сфері телекомунікацій з надання послуг доступу до Інтернету.
Зокрема, передбачено, що суб`єкт господарювання має право здійснювати зазначену діяльність за умови включення до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій відповідно до ст. 42 Закону "Про телекомунікації" та Порядку ведення реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, самостійно обравши при реєстрації статус оператора або провайдера.
У разі, якщо діяльність передбачає використання радіочастотного ресурсу України, право на здійснення такої діяльності суб`єкт господарювання набуває за умови отримання відповідної ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України відповідно до вимог Закону України "Про радіочастотний ресурс України".
У разі зміни даних, зазначених у заяві про включення до Реєстру, суб`єкт господарювання зобов`язаний повідомити про них НКРЗІ протягом 30 робочих днів з дня виникнення змін.
Також визначено, що склад персоналу, який безпосередньо виконує функції щодо надання послуг доступу до Інтернету і здійснює технічне обслуговування та експлуатацію мереж, повинен мати базову вищу освіту в галузі радіотехніки, радіоелектронних апаратів та зв`язку і досвід роботи у сфері телекомунікацій не менше одного року.
Персонал операторів, провайдерів телекомунікацій повинен дотримуватись вимог ст. 41 Закону України "Про телекомунікації".

Рішення НКРЗІ від 10.12.13 р. № 803 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!