Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Правила фінмоніторингу для товарних бірж

September 3, 2013

Затверджено Положення про здійснення фінансового моніторингу суб`єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.
До таких суб`єктів первинного фінмоніторингу належать товарні та інші біржі, що проводять фінансові операції з товарами.
Положенням визначені процедури:
- призначення працівника, відповідального за проведення фінмоніторингу;
- установлення правил та програм проведення фінмоніторингу;
- здійснення ідентифікації клієнта та вивчення його фінансової діяльності;
- виявлення фінансових операцій, що підлягають фінмоніторингу та які можуть бути пов`язані, стосуються чи призначені для фінансування тероризму;
- зупинення та поновлення проведення фінансових операцій;
- підготовки персоналу щодо виконання вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.
Зокрема, ідентифікація та вивчення фінансової діяльності клієнта здійснюються в разі: установлення ділових відносин з клієнтами; виникнення підозри в тому, що фінансова операція може бути пов`язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму; проведення фінансової операції, що підлягає фінансовому моніторингу; проведення разової фінансової операції без установлення ділових відносин з клієнтами на суму, що дорівнює чи перевищує 150 тис. грн. чи чи їх еквівалент в іноземній валюті.
З метою визначення заходів, які необхідно вживати під час проведення ідентифікації клієнта, біржі здійснюють класифікацію ризику клієнтів з урахуванням критеріїв ризиків, визначених Держфінмоніторингом та Мінекономрозвитку.

Наказ Мінекономрозвитку від 15.07.13 р. № 787 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 06.09.13 р. № 66).


Новини за темою:

Держфінмоніторинг повідомить Мінекономрозвитку про діяльність товарних бірж

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!