Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Поздоровлення зі святом Хрещення від компанії «Баланс-Клуб»

January 18, 2014

[p1120]
Компанія «Баланс-Клуб» поздоровляє всіх наших передплатників зі святом Богоявлення і Хрещення Господнього. Бажаємо всім міцного здоров`я, умиротворення, щастя і благополуччя.

Свято Богоявлення і Хрещення Господнього

 

Це одне з найстародавніших і шанованих свят у християн! У стародавні часи воно носило назву – Епіфанія, що в перекладі означає Богоявлення. У всіх храмах під час богослужіння напередодні (увечері 18 січня) освячується вода, а в день Хрещення Господнього – 19 січня проводяться спеціальні обряди з освячення решти всіх водоймищ, тому в народі з`явилася своєрідна традиція – цього дня пірнати в ополонку.

З історії свята

 

Хрещення Господа Ісуса Христа – свято, під час якого ми згадуємо євангельську розповідь про Богоявлення Спасителя:

«Ісус Христос, досягнувши тридцяти років, прийшов на річку Іордан, щоб прийняти Святе Хрещення від Іоанна Предтечі і всенародно вступити у Своє відкрите служіння для спокутування гріхів роду людського. Під час Хрещення, згідно зі всіма чотирма Євангеліями, на Ісуса Христа зійшов Святий Дух у вигляді голуба і був Голос з Небес, який проголосив: «Цей є Син Мій любий, в Якому Моє благовоління».

Після Хрещення Ісус Христос пішов у пустелю, щоб усамітнитися і в молитві та посту підготуватися до виконання місії, з якою він прийшов на землю».

Народні традиції

 

У Росії, Україні та Білорусії прийнято на Хрещення освячувати воду. І всі християни, як священнослужителі, так і прихожани, можуть пірнути у хрестоподібну ополонку. За народними повір’ями, ті, хто брав участь у святочних ворожіннях, пірнувши в ополонку, змивають із себе всі гріхи.

Освячена водохресна вода має цілющу силу. Священство цього дня одягається в білі ризи і служить святкову літургію.

Обряди і повір`я
- Якщо на відкриту воду піде туман, то хліба буде багато.
- У Хрещення собаки гавкають багато – буде немало всякого звіру і дичини.
- Упродовж 12 днів після водосвяття в ополонці не можна прати.
- Цього дня погода хмарна – до багатого урожаю, холодна і ясна – літо буде посушливим.
- Якщо під час літургії йде сніг, то майбутній рік очікується хлібородним. 

Як все-таки чудово, що в нас є стільки добрих і хороших свят, коли можна побути разом із сім`єю і розділити радість і любов зі всіма близькими людьми. Щиро сподіваємося, що  свята принесуть вам умиротворення, душевний спокій і додадуть сил і енергії для подальшого зростання та самоудосконалення.

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!