Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підвищення кваліфікації педпрацівників ПТНЗ: новий Порядок

July 31, 2014

З метою забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників затверджено:
- Порядок підвищення кваліфікації педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів;
- типова форма договору про підвищення кваліфікації педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів;
- типова форма договору про стажування педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів;
- Довідка про проходження стажування.
Педагогічні працівники не рідше одного разу на 5 років проходять підвищення кваліфікації у закладах післядипломної освіти, вищих навчальних закладах, навчально-методичних (науково-методичних) центрах (кабінетах) професійно-технічної освіти, на підприємствах, в організаціях, а також на базі професійно-технічних навчальних закладів на засадах вільного вибору форм навчання, програм і навчальних закладів.
На період навчання за педагогічними працівниками зберігається середня заробітна плата відповідно до вимог чинного законодавства України.
У разі навчання з відривом від основного місця роботи педагогічні працівники мають право на гарантії і компенсації, передбачені законодавством України.
Підвищення кваліфікації педагогічних працівників державних професійно-технічних навчальних закладів та установ професійно-технічної освіти здійснюється за рахунок коштів держбюджету, комунальних - за рахунок коштів місцевого бюджету, а приватних - за рахунок коштів власника.
Підвищення кваліфікації педагогічних працівників здійснюється за денною, вечірньою, очно-заочною, індивідуальною та дистанційною формами навчання та поділяється на такі види:
- довгострокове підвищення кваліфікації;
- короткострокове підвищення кваліфікації (семінари, майстер-класи, семінари-практикуми, семінари-тренінги, авторські школи, тренінги, вебінари, "круглі столи" тощо);
- стажування.

Наказ МОН від 30.04.14 р. № 535 набирає чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 08.08.14 р. № 61.
[d1586] 
[d1588] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!