Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підвищення кваліфікації аудиторів: що нового

August 5, 2014

Аудиторська палата України (далі - АПУ) вирішила звільнити від проходження удосконалення професійних знань за 2014 рік аудиторів - військовослужбовців та мобілізованих військових формувань України, які приймають участь у заходах антитерористичної операції.
Для звільнення від удосконалення професійних знань аудитор має подати до Секретаріату АПУ заяву про участь у зазначених заходах.
За заявами аудиторів, які у 2014 році здійснюють професійну аудиторську діяльність в зоні проведення антитерористичної операції (Донецька та Луганська області), дозволено проходження удосконалення професійних знань за 2014 рік у 2015 році.
Крім того, внесено зміни до Положення про постійне удосконалення професійних знань аудиторів, затвердженого рішенням АПУ від 30.05.07 р. № 178/5.
Положення доповнено нормою, відповідно до якої передбачено, що  за рішенням Аудиторської палати аудиторам зараховуються, як інші види удосконалення професійних знань, проходження контрольного тестування за Програмою "Ринки фінансових послуг в Україні та особливості аудиту фінансової звітності небанківських фінансових установ" (за будь-який рік, упродовж терміну чинності сертифіката).
Для видачі Свідоцтва про постійне удосконалення професійних знань аудиторів аудитор має подати до Аудиторської палати заяву про зарахування інших видів постійного удосконалення професійних знань аудиторів.

Рішення АПУ від 24.07.14 р. № 296/10, 296/12 діють з дня прийняття.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!