Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Повторне подання звіту з типом "початкова": проблемні ситуації

March 25, 2015

ДФС надала роз’яснення про проблемні ситуації, які виникають при прийманні та обробці звітності з ЄСВ, а саме повторне подання до граничного терміну звіту з типом "початкова" з виправленими помилками.
Відповідальним за правильність заповнення звіту є страхувальник. Звіт страхувальником повинен подаватися в повному обсязі. Звіт, складений з порушенням вимог Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі без обов`язкових реквізитів та поданий без всіх необхідних таблиць, не вважається звітом і вважається таким, що не подавався.
Наприклад, у разі виявлення помилки щодо невключення зарплати працівника у звіт за звітний період страхувальник не має права після закінчення терміну подання цього звіту повторно формувати та подати до територіального органу ДФС звіт з типом "початкова", а повинен виправити помилку як донарахування сум єдиного внеску на суму зарплати (доходу), нарахованої і в попередніх звітних періодах у звіті (Додаток 4) за наступний місяць, а саме у таблиці 6, із застосуванням коду типу нарахування 2 "сума заробітної плати (доходу), нарахована у попередніх звітних періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) зарплати (доходу), на яку страхувальником самостійно донараховано суму єдиного внеску".
Також ДФС звертає увагу на те, що у разі виявлення страхувальником самостійно недостовірних відомостей, які подані після закінчення звітного періоду та/або накопичені в електронних базах даних персоніфікованого обліку, страхувальник подає до відповідного територіального органу ДФС необхідні скасовуючі документи щодо виявлених недостовірних відомостей про застраховану особу та одночасно початкові документи із зазначеними вірними відомостями на одну застраховану особу разом з пояснювальною запискою щодо зміни відомостей.

Лист ДФС від 16.03.15 р. 8696/7/99-99-11-03-01-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!