Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Постачальники мають право отримати витяг з ЄРПН про складені податкові накладні

May 15, 2015

З метою отримання інформації, що міститься у ЄРПН, платник податку складає запит за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення в електронному вигляді у форматі (відповідно до стандарту), затвердженому в установленому порядку, та надсилає його засобами телекомунікаційного зв’язку ДФС.
На запит платника податку щодо надання інформації, яка міститься у ЄРПН, безоплатно видається:
- про податкову накладну та/або розрахунок коригування - витяг з ЄРПН;
- про податкову накладну, до якої на дату надходження такого запиту зареєстровано розрахунок коригування, - витяг, що містить відомості про податкову накладну та відповідний розрахунок коригування;
- про розрахунок коригування до податкової накладної - витяг, що містить відомості про податкову накладну та відповідний розрахунок коригування;
- повідомлення про реєстрацію податкової накладної та/або розрахунку коригування і податкову накладну та/або розрахунок коригування в електронній формі.
ДФС здійснює пошук зазначеної у запиті податкової накладної та/або розрахунку коригування та складає витяг з Реєстру, у якому наводяться відомості щодо податкової накладної та розрахунку коригування. Зазначений витяг надсилається платникові податку не пізніше операційного дня, що настає за днем надходження запиту.
На зазначений витяг накладається електронний підпис ДФС, який після шифрування надсилається на електронну адресу, зазначену в запиті платника податку.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Новини за темою:
Помилку в податковій накладній виявлено в наступному звітному періоді: коли буде право на податковий кредит?
Особливості формування податкового кредиту на підставі ПН, складених з 01.01.15 р.
Особливості реєстрації в ЄРПН податкових накладних в період тестового режиму

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!