Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Постачання зерна другим посередником: як оформити податкову накладну?

October 10, 2014

Сільгосппідприємство придбало зерно у першого посередника. Чи потрібно на його реалізацію виписувати податкову накладну і якщо так, то як її оформити та відобразити у звітності з ПДВ?

Згідно з п. 151 підрозд. 2 розд. ХХ Податкового кодексу (далі – ПК) постачання зернових культур товарних позицій 1001–1008 згідно з УКТЗЕД, придбаних у першого посередника (тобто у підприємства, що придбало зерно у виробника) звільняється від обкладення ПДВ (детально про це ми писали в «БАЛАНС-АГРО», 2014, № 35, с. 28).

Згідно з п. 13 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міндоходів від 14.01.14 р. № 10, для операцій, що обкладаються ПДВ або звільнені від оподаткування, складаються окремі податкові накладні. Отже, при реалізації зерна сільгосппідприємством (яке є другим посередником) слід оформляти податкову накладну у двох примірниках.

Зауважимо, що при одночасному постачанні одному покупцю як оподатковуваних ПДВ товарів/послуг, так і таких, що звільнені від оподаткування, продавець складає окремі податкові накладні (не допускається заповнення в одній податковій накладній одночасно гр. 11 та граф 8, 9 і 10).

Як заповнюється податкова накладна у разі постачання товарів/послуг, звільнення від оподаткування яких передбачено ст. 197 та підрозд. 2 розд. XX ПК, див. у «БАЛАНС-АГРО» № 38, який виходить з друку 13.10.14 р.

Новини за темою:

"Номер телефону" у податкової накладної: чи можна зазначати номер мобільного телефону?

Терміни реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних не переносяться.

Заповнюємо податкову накладну: реквізит «вид цивільно-правового договору».

В Єдиному реєстрі податкових накладних можна зареєструвати накладну цілодобово.

Як заповнити розрахунок коригування у разі зміни кількості та вартості товару одночасно?

Падіж тварин: частина перша.

Експрес-підтримка для передплатників - продуктивні новини та поради від редакції!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!