Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Черкаським бухгалтерам: про заробітну плату і не тільки

June 4, 2015

Черкаські бухгалтери відвідали черговий семінар, що відбувся 26 травня 2015 року в приміщенні Черкаського інституту банківської справи Університету банківської справи Національного банку України. Цього разу засідання було присвячене широкому колу актуальних на сьогодні питань щодо заробітної плати. Однак традиційно не обійшлося без огляду найостанніших новин податкового законодавства.
Зі вступним словом звернулася до присутніх бухгалтерів голова Черкаського обласного осередку громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» С.М. Буслова. Вона нагадала про переваги видань «Балансу», корисні додаткові послуги для передплатників, а також запросила на Дев’ятий щорічний Всеукраїнський бухгалтерський конгрес, що відбудеться 21–25 червня в м. Одеса.
Постійний лектор бухгалтерського клубу, сертифікований аудитор, доктор економічних наук, професор Остап’юк Наталія Анатоліївна докладно, чітко і доступно розкрила питання, включені до порядку денного, з-поміж яких були: визначення, структура, первинний кадровий та бухгалтерський облік заробітної плати; правила нарахування середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження: відпустки, тимчасова непрацездатність, відрядження, громадянські обов’язки та ін.; облік оподаткування заробітної плати податком на доходи фізичних осіб, єдиним соціальним внеском, військовим збором; види, підстави, принципи, обмеження неподаткових утримань із заробітної плати тощо.
У ході обговорення, що тривало в теплій та дружній атмосфері, лунали запитання від учасників заходу, на які Наталія Анатоліївна одразу ж надавала вичерпні відповіді. Зокрема, болючим залишається на сьогодні проблема введення РРО для підприємців другої та третьої груп.
Навіть після завершення семінару, що тривав майже три години, бухгалтери не поспішали розходитися. Для отримання індивідуальних консультацій вони звернулися до Наталії Анатоліївни з питань, що потребували термінових кваліфікованих відповідей.

Осадча Альбіна Володимирівна, головний бухгалтер КП «ЧЕРКАСИГАЗБУД» ім. В.А. Бабанського:
 «Дякуємо представникові Черкаського представництва ТОВ «Баланс Клуб», а також особисто лектору Остап’юк Наталії Анатоліївні за проведення семінару 26.05.2015, на якому змістовно були викладені зміни у законодавстві. Дуже імпонує, що семінар проходив в атмосфері діалогу, що надає можливість почути відповіді на актуальні питання бухгалтера. Будемо вдячні за запрошення на наступні семінари».

Дмитрук Алла Павлівна, заступник начальника відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення Черкаського окружного адміністративного суду:
 «Чудовий семінар! Бракує навіть слів, щоб висловити своє захоплення – респект лектору!!! Семінар пройшов на високому методичному рівні, змістовно, цікаво, обґрунтовано, підкріплено практичними завданнями. Я взяла для себе багато цікавої інформації, яку зможу використати у своїй роботі. Хотілось би більше практичних семінарів, які б проводились у нашому місті».

Драган Тетяна Семенівна, головний бухгалтер ТОВ «Черкаситехномаш»:
«Семінар цікавий, актуальний, необхідний для удосконалення роботи бухгалтерії. Дякую за повне роз’яснення всіх економічних змін у нашому житті. Важливе питання зарплати, проблемні моменти в обліку по нарахуванню і виплаті зарплати були всі враховані та розтлумачені. Вдячна за корисний семінар. Відвідую з великим задоволенням. Спілкування з ведучими приємне. З повагою».

Буслова Світлана Михайлівна, голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua

[i2381]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!