Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До наступної зустрічі, Олександрія!

June 6, 2016

В  останній день весни кіровоградський обласний осередок ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» спільно з ОДПІ м. Олександрія, управлінням Держпраці у Кіровоградській області та виконавчою дирекцією Кіровоградського обласного відділення ФСС з ТВП провели семінар для бухгалтерів Олександрії та Олександрійського району. Оскільки теми, зазначені у плані, актуальні для усіх бухгалтерів, то й зібралися на навчання представники підприємств різних форм власності. Серед них, звичайно, були й читачі наших видань.
Після вступного слова  голови обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліни Мороко, увагою аудиторії заволоділа начальник відділу з питань праці  Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська. А оскільки можливість бувати в Олександрії Ганні Володимирівні випадає не часто, то й питань для висвітлення у неї зібралося чимало. Першим пунктом її доповіді стала індексація заробітної плати. Зважаючи на те, що згадана тема ніколи легкою не була, після її висвітлення лектору дали перепочинок.

Натомість, слово взяла перший заступник начальника виконавчої дирекції Кіровоградського обласного відділення ФСС з ТВП Тетяна Ткаченко. Тетяна Борисівна коротко розповіла про напрямки роботи фонду, та відповіла на запитання, які виникли у слухачів семінару. Її колега, начальник сектору надання матеріального забезпечення ФСС з ТВП Наталія Коваленко нагадала присутнім про види матеріальної допомоги за рахунок коштів фонду та порядок нарахування витрат по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах. Звернула вона увагу і на довідки, які в деяких областях нині видають замість листка непрацездатності. Як повідомила Наталя Миколаївна, такі довідки фондом не оплачуються, а підлягають заміні на справжній «лікарняний». Тому вона просила бухгалтерів бути уважними.

Далі слово знову перейшло до Ганни Володимирівни. Цього разу вона розкрила питання  відповідальності за порушення трудового законодавства, чим дуже засмутила аудиторію. Щоб підняти настрій бухгалтерів,  голова обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліни Мороко розповіла їм про групу компаній «Баланс» та разом з помічником розіграла серед учасників семінару 7 примірників «Просто про облік» та три практичних керівництва. Після імпровізованої лотереї повеселілі бухгалтери знову повернулися до питань дотримання законодавства про працю.

Завершувала семінар завідувач сектору взаємодії із засобами  масової інформації Олександрійської ОДПІ  Яніна Нечипоренко. Вона ознайомила бухгалтерів зі змінами в податковому законодавстві. Також Яніна Вадимівна розповіла слухачам про останні вимоги до акцизу і порадила кожному підприємцю, який перебуває на єдиному податку уважно перевірити правильність зроблених внесків. За її словами, навіть випадковий борг у декілька копійок в результаті може стати причиною переходу на загальну систему оподаткування. В цілому, семінар виявився дуже плідним і корисним для усіх його учасників. Прощаючись та дякуючи, олександрійці знову кликали бухгалтерський клуб до себе в гості. Отож, можна лише сказати: «До наступної зустрічі, Олександрія!»

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i3046]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і Ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!