Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НА ШЛЯХУ ДО ЗМІН: БУХГАЛТЕРИ-БЮДЖЕТНИКИ П’ЯТЬОХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ ВІДВІДАЛИ КУЩОВИЙ СЕМІНАР У м. КИЄВІ

November 4, 2015

Важлива подія відбулася 29 жовтня 2015 року в Києві. У великому залі для урочистих засідань адміністративної будівлі економічного факультету Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка зібралися бухгалтери та фахівці фінансових служб обласних бюджетних організацій – розпорядників коштів першого рівня одразу з п’ятьох регіонів: Київської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської, Вінницької та Кіровоградської областей. «Вирішення проблемних питань щодо впровадження Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі та практична реалізація нової нормативної бази з питань інвентаризації активів і зобов’язань» – такою була тема київського кущового семінару.
Побажання організувати і провести великі кущові семінари для бухгалтерів бюджетної сфери були почуті громадською організацією «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», яка за підтримки Міністерства фінансів України реалізувала потребу в роз’ясненні питань застосування національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державних установах. Адже реформа системи бухгалтерського обліку в державному секторі є невід’ємною складовою всіх державних реформ, що відбуваються в Україні сьогодні.
Варто зазначити, що ця просвітницька кампанія стартувала 27 жовтня в м. Харкові, після столиці продовжилася в м. Львові (4 листопада), а на свої семінари ще чекають міста Одеса (10 листопада) та Дніпропетровськ (13 листопада).
Київське засідання відкрила привітальним словом голова осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» у Київській області Чепурова С.В. Побіжно торкнувшись мети, завдань і напрямів діяльності клубу, вона оголосила порядок денний і запросила до слова виступаючих.
Огляд питань розпочався з доповіді директора з впровадження компанії «Санлайн» Івашина Олексія Олександровича, який докладно й доступно, використовуючи наочний супровід, висвітлив питання щодо програмного продукту «Комплексний облік для бюджетних установ України», а також дав вичерпні відповіді на кілька запитань, що пролунали від учасників семінару.
В основній частині заходу знані на всю країну, найкращі фахівці з питань бухгалтерського обліку та звітності, казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів, державного фінансового контролю виклали практичну сутність реформ, що відбуваються у сфері бухгалтерського обліку та звітності в державному секторі. Зокрема, кандидат економічних наук, доцент, заслужений економіст України, виконавчий директор із питань координації та взаємодії з бюджетними установами Громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», експерт журналу «Баланс-Бюджет» Чечуліна Олена Олександрівна послідовно та чітко розкрила сутність питання «Облікова політика» – НП(С)БОДС 125 та інше законодавство». Вирішення проблемних питань упровадження НП(С)БОДС 121 «Основні засоби», НП(С)БОДС 122 «Нематеріальні активи», НП(С)БОДС 123 «Запаси», НП(С)БОДС 128 «Зобов’язання», а також інвентаризацію активів та зобов’язань спільно з Чечуліною О.О. висвітлила кандидат економічних наук, доцент, заслужений економіст України, експерт, редактор журналу «Баланс-Бюджет» Сушко Наталія Іванівна, яка акцентувала увагу присутніх на нюансах та детально зупинялася на всіх моментах, що викликають труднощі в роботі бухгалтерів бюджетних установ. Структурно чітко вибудовані та ґрунтовно підготовлені доповіді лекторів супроводжувалися наочно за допомогою мульти-медіа, що сприяло кращому сприйманню нової інформації.
Але навіть після закінчення семінару, що тривав понад чотири години, питання в учасників все ж таки лишилися. Тож юрба бажаючих отримати відповіді та практичні поради обступила вельмишановних лекторів, які, попри втому, щедро ділилися набутими знаннями і досвідом.
Важко переоцінити важливість та актуальність цих кущових семінарів, адже бухгалтери структурних підрозділів державних адміністрацій обласного рівня, а також територіальних управлінь міністерств та відомств мають у своєму підпорядкуванні бюджетні установи нижчого рівня, тож повинні не лише самі добре розумітися на нововведеннях, а й передати отримані знання підлеглим.

Користь від проведеного в Києві заходу підтверджують і відгуки самих учасників.

Білик Ірина Адамівна, головний спеціаліст сектору бухгалтерського обліку та фінансової звітності Державної служби України з контролю за наркотиками:
«Семінар корисний і своєчасний. Матеріалу багато, і дуже добре, що з таким ресурсом, як Uteka.ua, можна передивлятися і поновлювати матеріали семінару. Хочу відмітити вдалий організаційний момент – початок о 12:00 (зранку можна вирішити нагальні питання)».

Муляренко Лариса Вікторівна, заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області:
 «Теми, викладені на семінарі, є дуже нагальними і необхідними для застосування в практичній діяльності бухгалтерських служб. Викладена тематика є навчальною».

Овчаренко Наталія Вікторівна, головний бухгалтер Департаменту фінансів Черкаської обласної державної адміністрації:
 «Семінар дуже сподобався. Були висвітлені найбільш проблемні питання. Дякую доповідачам за професіоналізм та ґрунтовну підготовку до семінару».

Яцура Федір Васильович, заступник директора департаменту Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.
 «Висвітлені питання з бухгалтерського обліку корисні з практичної точки зору, зокрема в частині їх застосування. Наголошено на особливостях обліку, інвентаризації за новими вимогами законодавства. Для повсякденної діяльності викладені питання надзвичайно корисні та необхідні».

І насамкінець додамо: роз’яснювальна робота з питань упровадження Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі на цьому не припиняється. Найближчим часом планується проведення обласними осередками ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» подібних заходів на місцях.
Тож ласкаво просимо до «Всеукраїнського бухгалтерського клубу»! З нами завжди є рішення!

Світлана Буслова, голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua

[i2682]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!