Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

РРО скоро буде і в туризмі

May 13, 2015

Вимога щодо обов’язкового запровадження РРО стала несподіваною для багатьох підприємців. Безліч запитань щодо застосування її на практиці виникло і в бухгалтерів туристичної галузі. Саме для них Спілкою підприємців Кіровоградської області разом із обласним осередком ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» було запропоновано провести семінар «Бухгалтерія в туризмі. Застосування РРО». Слід сказати, що ініціативу підтримали як у Департаменті культури, туризму та культурної спадщини ОДА, так і в ДФС у Кіровоградській області. Тож для обговорення цієї теми 29 квітня в Обласній дитячій бібліотеці ім. Гайдара зібралися представники найбільш активних туроператорів та турагентів Кіровоградщини.
Звичайно, левову частку запитань учасники семінару спрямували до начальника відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок управління податкового та митного аудиту Наталії Набієвої. Майже дві години довелося Наталії Миколаївні вислуховувати приклади специфічних ситуацій у туристичній сфері та відповідати на чисельні запитання. Як виявилося в ході бесіди, роз’яcнень щодо деяких питань просто не існує. Відтак, щоб отримати їх, спочатку потрібно сформувати запити. І все ж спільними зусиллями рекомендації на більшість запитань було отримано.
Із висвітленням технічних подробиць роботи касових апаратів гарно впоралися представники сертифікованих центрів сервісного обслуговування «Калісто» (Олександр Романов) та «Елтрон» (Галина Гончаренко). Вони розповіли директорам та бухгалтерам туристичних фірм про нюанси обслуговування та розвіяли всі сумніви стосовно надійності рекомендованої ними техніки. І хоча в душі кожен із учасників семінару все ще сподівається на скасування Закону, основну базу знань із приводу роботи з РРО вони вже отримали.

Мороко Еліна Василівна,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i2349]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!