Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мету семінару досягнуто!

January 30, 2017

Можна сміливо сказати, що для кожного учасника семінару, що відбувся 24 січня в Кіровоградському міськвиконкомі, ця подія запам’ятається надовго. Такого аншлагу тут давно не було. За чисельністю його можна порівняти лише із заходом, який восени 2012 року провів, знову ж таки, Кіровоградський обласний осередок ГО «ВБК». Щоправда, тоді збирали лише бюджетників.
Сказати, що актовий зал на 300 місць був повний – все одно, що нічого не сказати. Люди стояли у проході, під стінами, сиділи на підвіконнях і навіть на сцені. І все це для того, аби почути роз’яснення з вуст фахівців контролюючих органів стосовно підвищення розміру мінімальної заробітної плати та змін усіх статей у законодавстві, на яких це підвищення позначилося.
Після презентації групи компаній «Баланс» та знайомства з найцікавішими публікаціями журналів Баланс-Клубу перейшли до новин у законодавстві. Начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб ДФС у Кіровоградській області Тетяна Берестовенко проінформувала учасників заходу щодо змін у спрощеній системі оподаткування для фізичних осіб – підприємців, новацій з ПДФО, а також податкової соціальної пільги.
Про особливості кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2016 році, бухгалтерам розповіла головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування ПДФО , майнових податків та єдиного внеску управління податків і зборів фізичних осіб ГУ ДФС у Кіровоградській області Олена Вожжова.
А далі увагою аудиторії заволоділа начальник відділу з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська. Вона пояснила учасникам заходу, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності та господарювання й фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.
Тему продовжила начальник відділу персоніфікованого обліку Кіровоградського міського управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Оксана Пухар. Розглядалися особливості нарахування та сплати ЄСВ у 2017 році. Оксана Вікторівна зупинилась на формуванні щомісячної звітності, проаналізувала найтиповіші помилки, які виникають у платників при поданні звітів.
Її колега, перший заступник начальника Кіровоградського міського управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Лідія Мільченко повідомила присутнім про зміни в пенсійному законодавстві з початку року. Ішлося також і про продовження особливого порядку виплати пенсії працюючим пенсіонерам, проведення перерахунків пенсій, оподаткування пенсійних виплат та про необхідність вчасно повідомляти органи Пенсійного фонду про працевлаштування або звільнення з роботи.
Про ці та інші аспекти працевлаштування бухгалтерам розповів і заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян. Зокрема, він закликав фахівців бути уважними при прийманні на роботу громадян з інших держав. Завершила ж семінар начальник сектору надання матеріального забезпечення ФСС з ТВП Наталія Коваленко, яка нагадала учасникам семінару про розрахунки лікарняних та відпусткових і відповіла на їхні запитання.
Після завершення семінару учасники дякували організаторам та лекторам за допомогу, в один голос говорили про те, що захід було проведено надзвичайно вчасно і що тепер вони володіють тими знаннями, які захистять їх від помилок під час подання звітів. Отже, мету семінару досягнуто!

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i3501]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!