Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З’ясування нюансів практичного застосування нових норм трудового законодавства

February 28, 2017

23 лютого 2017 року Черкаським обласним осередком громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» було проведено черговий семінар-практикум серії «Головний бухгалтер і безпека бізнесу», на який зійшлися бухгалтери та керівники переважно комерційних підприємств для обговорення нагальних професійних питань. Цього разу засідання було присвячене новим нормам трудового законодавства.
Постійний лектор бухгалтерського клубу, сертифікований аудитор, професор, доктор економічних наукОстап’юк Наталія Анатоліївна детально висвітлювала винесені на порядок денний питання. Зокрема, після традиційного огляду новин законодавства, актуальних роз’яснень із питань бухгалтерського обліку та оподаткування акцентувалася увага на особливостях оформлення трудових відносин із працівниками: неповний робочий час, відпустки без збереження заробітної плати, робота на неповну ставку. У цьому ж контексті розглядали відповідальність роботодавця за порушення законодавства про працю-2017. Особливо резонансним стало питання щодо проведення перевірок контролюючими органами дотримання законодавства про працю. Спираючись на значний практичний досвід та підтверджуючи доповідь численними прикладами, Наталія Анатоліївна чітко окреслила присутнім підстави для проведення перевірок, а також здійснила докладний аналіз основних положень проекту постанови КМУ щодо забезпечення додержання законодавства про працю та зайнятість населення.
У межах співпраці ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» із компанією «1С Україна» на це засідання як доповідач було запрошено спеціаліста-консультанта компанії 1С-Франчайзинг ТОВ «Кварц» Медведенко Маргариту Анатоліївну, яка, користуючись наочним супроводом за допомогою мультимедіа, детально розкрила питання «1С:Підприємство: нововведення обліку заробітної плати у 2017 році».
Під час обговорення питань із залу лунало чимало навідних питань і доповнень від слухачів, які охоче ділилися власним досвідом із рештою присутніх. Невимушеність та легкість спілкування яскраво свідчить про високий ступінь довіри членів бухгалтерського клубу одне до одного. Після завершення семінару-практикуму Наталія Анатоліївна надала вичерпні відповіді та фахові практичні поради тим бухгалтерам, що надіслали індивідуальні питання до семінару.

Ось що кажуть про лютневе засідання бухгалтерського клубу в Черкасах самі слухачі.

Штанько Тетяна Юріївна, генеральний директор ТОВ «Черкаський монтажно-заготівельний завод»:
– Стисло, коротко, але інформаційно. Інформацію подали з посиланням на закони, листи та інші офіційні документи. Наведено реальні приклади, що дає краще розуміння ситуації. Побажання: частіше зустрічатися на безплатних семінарах!

Купець Олександр Володимирович, бухгалтер ТОВ «Черкасихліб ЛТД»:
– Дізнався про видання «Баланс», про нюанси трудового оформлення, рекомендації про виплату мінімальної заробітної плати, спілкування з перевіряючими, як зменшити шанси на перевірку.

Валова Юлія Вікторівна, бухгалтер ДП «Черкаський державний завод хімічних реактивів»:
– Отримала багато ґрунтовної та змістовної інформації, що допоможе в роботі. Лекція дуже сподобалася. Маю надію на подальшу співпрацю в майбутньому.

Світлана Буслова, голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua

[i3570]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і Ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!