Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Усі питання – «по полицях»

November 9, 2015

22 жовтня у приміщенні Кіровоградського міськвиконкому відбулося чергове засідання Кіровоградського обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб». Починали із приємного – вручення подарункового сертифіката переможниці третього розіграшу Гриценко Ользі Валеріївні, головному бухгалтеру Трепівської сільської ради.
А вже після аплодисментів та фотографії на пам’ять приступили до роботи.
Про звіт за формою № 1ДФ учасникам семінару розповіла начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб ДФС у Кіровоградській області Тетяна Берестовенко. Зачитана нею цитата з Податкового кодексу про матеріальну відповідальність за неправильно поданий звіт викликав у бухгалтерів шквал емоцій. Фахівці-практики вважають, що самостійно виправлений і вчасно поданий звіт не повинен підлягати штрафним санкціям. З огляду на це, голова обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліна Мороко запропонувала загалу подати свої пропозиції стосовно змін до цієї норми.
Після ПДФО на семінарі було розглянуто особливості ще нової для всіх методики розрахунку лікарняних. З ними бухгалтерів ознайомила вже добре відома постійним учасникам семінару Катерина Кісіль, головний спеціаліст сектору надання матеріального забезпечення ФСС з ТВП. Приємною несподіванкою стала для багатьох і присутність у ролі лектора Віри Савченко, колишнього улюбленого викладача значної частини бухгалтерів професора, доцента кафедри бухгалтерського обліку КНТУ. Як завжди, цікаво і професійно Віра Меєрівна висвітлила на семінарі тему інвентаризації.
Далі була «лірична пауза», під час якої на семінарі визначили переможців останнього в 2015 році, четвертого розіграшу подарункових сертифікатів для передплатників. Цього разу доля посміхнулася:

  1. Сергеєвій Валентині Михайлівні, АФ «Сагайдацька»
  2. Касьян Ользі Миколаївні, СВК «Нива-2010»
  3. Баколяр Наталії Олександрівнї, ФГ Снісаренка
  4. Колісник Юлії Олександрівні,  «Берегиня»

Отримавши заряд позитивних емоцій, бухгалтери знову повернулися до навчання. Усю інформацію щодо оплати праці, зокрема, як вплинуло на неї збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, слухачам «розклала по полицях» начальник відділу з питань праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська. Закінчився ж семінар докладною та корисною доповіддю бухгалтера-практика з підприємства «Ілвіс» Надії Ковпан на тему «Оформлення господарських операцій у конфігураціях на платформі «1С:Підприємство» для коректного заповнення звіту за формою № 1 ДФ». Судячи з відгуків учасників заходу, зустріч вдалася, і це надихає.

[i2692]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!