Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новації в адмініструванні акцизного податку та податку на додану вартість

July 1, 2016

Цьогорічні новації в адмініструванні акцизного податку та ПДВ стали основною темою семінару-практикуму для бухгалтерів агропідприємств, організаторами якого виступили Головне управління ДФС у Запорізькій області та обласний осередок громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб». Захід проходив за підтримки Запорізького національного університету.
У ході зустрічі фахівці фіскальної служби виокремили коло основних питань щодо змін у законодавстві та розтлумачили офіційну позицію ДФС України стосовно кожного з них. Представники підприємств аграрного сектора отримали докладні роз'яснення різних аспектів оподаткування реалізації пального, умов оподаткування для сільськогосподарських підприємств та платників єдиного податку четвертої групи.
Оскільки система електронного адміністрування акцизного податку впроваджена, передусім, з метою контролю над реалізацією палива, передбачено сувору адміністративну відповідальність за порушення норм законодавства. «Не є учасником цієї системи лише кінцевий споживач», – відзначила головний державний ревізор-інспектор відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Оксана Бугакова.
Продовжився семінар розглядом питань адміністрування ПДВ у підприємств-сільгоспвиробників. Як підкреслила заступник начальника відділу адміністрування ПДВ, контролю за відшкодуванням ПДВ управління податків і зборів з юридичних осіб Ірина Мотрук, цього року законодавцем здійснено кардинальне реформування ПДВ: упроваджено систему електронного адміністрування ПДВ та нову форму декларації, змінився порядок заповнення накладних тощо. Фахівці фіскальної служби області доповіли про всі новації, докладно зупинились на аспектах, що потребували роз'яснення для сільгоспвиробників, зокрема умовах реєстрації платником ПДВ, порядку подання декларації та розподілу податкового кредиту з ПДВ агровиробниками.
Також доповідачі зупинилися на типових помилках, які допускають платники у використанні спецрахунків. Крім того, учасникам семінару нагадали, що платники мають можливість переглядати в онлайн-режимі рух коштів на рахунках за допомогою веб-порталу ДФС України. Там же розміщено інформаційні та консультаційні матеріали.
Під час заходу бухгалтери разом із фахівцями ДФС у форматі діалогу розглянули різні ситуації з оподаткуванням акцизним податком та ПДВ на підприємствах.
Голова Запорізького обласного осередку ГО «Всеукраинський бухгалтерський клуб» Нефьодова І.Л. передала зав. кафедрою бухгалтерського обліку та аудиту Шмигол Надії Миколаївні сертифікати від фірми 1С на 50%-ову знижку на онлайн-навчання та 3 місяці безплатної роботи в онлайн-версіі 1С: 8 для вручення випускникам-бухгалтерам.

Ірина Нефьодова, голова Запорізького обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
zp@b-club.com.ua

[i3097]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!