Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Січень – тест на винахідливість

February 1, 2016

Якщо грудень для бухгалтерів – це місяць «сюрпризів», то січень – тест на винахідливість. А оскільки самотужки віднайти правильні відповіді на нові вимоги - не просто, то роль січневого семінару переоцінити важко. У Кіровограді ця, без сумніву, рятівна зустріч з експертами відбулася минулого четверга у міськвиконкомі.
Розпочала семінар голова обласного осередку ГО « Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліна Мороко. Після короткого привітання та побажання усіляких гараздів вона зупинилася на тих номерах журналів ВКК «Баланс-Клуб», в яких найбільш чітко були викладені роз’яснення усіх нововведень-2016. Після короткого екскурсу новинами, слово було передано начальнику відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб ДФС у Кіровоградській області Тетяні Берестовенко.
Чи не найбільше запитань у бухгалтерів на початку цього року викликали зміни у правилах до реєстрації платників єдиного податку та новий порядок його розрахунку. Цю тему, а також питання нарахування ПДФО стисло, але зрозуміло, розкрила учасникам семінару Тетяна Володимирівна. Про всі новації в розрахунку ЄСВ бухгалтерам повідомив головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування ЄСВ Дмитро Діхтяренко. Він підтвердив, що єдина ставка нарахування ЄСВ тепер становитиме 22 %. Зрозуміло, від аудиторії одразу ж «посипалися» запитання стосовно узгодження нових вимог із уже нарахованими працівникам лікарняними та відпускними.
Урешті-решт, дійшовши консенсусу, учасники семінару перейшли до обговорення наступного питання, а саме щодо оплати праці, індексації та перевірок. Про чергові зміни бухгалтерам розповіла начальник відділу з питань праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська. Як сніг на голову сприйняли присутні новину про те, що з 01.01.16 р. не здійснюватиметься відшкодування з бюджету середньої заробітної плати працівникам, які проходять строкову військову службу, мобілізовані або служать за контрактом. Особливо вражаючим став для учасників семінару той факт, що згідно із законодавством усі витрати з виплати таким працівникам середньої заробітної плати тепер лягають на плечі роботодавців.
Питання ПДВ - останнього на порядку денному семінару, напевне, найбільше чекали представники аграріїв. Звичайно ж, ідеться про спецрежим ПДВ, повне скасування якого, за нинішніми планами законодавців, має відбутися вже не з початку цього, а 2017 року. Отож, повідомивши про те, що склад платників податку, об’єкт оподаткування та ставки ПДВ фактично залишаються такі ж самі, як і в 2015 році, та давши роз’яснення щодо незначних доповнень, начальник відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість та контролю об’єктів і операцій Володимир Чернявський заспокоїв присутніх, чим додав усім гарного настрою та оптимізму.

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i2835]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!