Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порада від лектора ВБК: ні в якому разі не підміняйте трудові договори договорами ЦПХ, бо відповідальність за такі помилки надто велика

July 26, 2017

Виїзне засідання Кіровоградського обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» цього разу було присвячене питанням оплати праці та змінам у законодавстві, які нещодавно відбулись у цій сфері. Тож незважаючи на те, що пора відпусток нині в самому розпалі, у Новоархангельському районному будинку культури зібралися представники не лише місцевої бухгалтерської спільноти, але й їхні колеги з п’яти прилеглих районів.
Оскільки семінар проходив одразу ж після професійного свята, зустріч розпочиналась із приємного. Теплими та добрими словами присутніх привітали із Днем бухгалтера перші керівники району – голова РДА Сергій Васильченко та голова районної ради Олег Сова.
Отримавши заряд позитиву, бухгалтери вже готові були перейти до роботи, але… потрапили на флешмоб. Обидва лектори прийшли до залу в яскравих жовтих футболках із різними надписами на спині. Як пояснили вони бухгалтерам, в області наразі проходить акція із припинення «тіньових» стосунків між роботодавцями та найманими працівниками, і таким чином співробітники управління Держпраці привертають увагу громадськості до болючого питання.
Зі змінами в порядку проведення перевірок Держпраці бухгалтерів ознайомила начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці в Кіровоградській області Олена Хіміч. Що ж стосується дотримання законодавства про працю та відповідальності за його порушення, то це питання присутнім озвучила начальник відділу з питань праці Управління Держпраці в Кіровоградській області Ганна Масловська. Лектор розповіла слухачам про порядок нарахування заробітної плати, у тому числі в разі роботи за сумісництвом, а також зупинилася на вимогах до оформлення договорів цивільно-правового характеру й порадила присутнім бути уважними та ні в якому разі не підміняти трудові договори договорами ЦПХ, оскільки відповідальність за такі помилки надто велика.
Як поділилася потім своїми враженнями про семінар бухгалтер Марія Юрченко, учасники семінару отримали «…дуже багато корисної інформації, масу задоволення».

Чекаємо вас на наступних семінарах і вебінарах.
Слідкуйте за анонсами на сайті: https://balance.ua/ua/news/all/post/priglashaem-na- seminary/
Приєднуйтеся до нас у соціальних мережах: https://www.facebook.com/vbc.balance

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i3819]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!