Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Важливі «дрібниці» бухгалтерського обліку

June 6, 2016

Семінар-практикум, який відбувся у Кіровоградському міськвиконкомі 18 травня, не даремно називався «Головний бухгалтер і безпека бізнесу: Важливі «дрібниці» бухгалтерського обліку». І хоча, на перший погляд, зазначені у плані теми, окрім ПДВ, звичайно, до найгарячіших не відносяться, жодному фахівцю бухгалтерського обліку без них не обійтися.
Тепер про все – по черзі. Одразу після презентації Групи компаній «Баланс», слово було надано начальнику відділу контролю за декларуванням  податку на додану вартість та контролю об’єктів і операцій ГУ ДФС у Кіровоградській області Володимиру Чернявському. Як завжди компетентно він відповів на усі актуальні питання щодо ПДВ і податкових накладних, які були в учасників семінару.
Далі розпочався розгляд важливих «дрібниць». Про ремонти основних засобів, матеріальну допомогу та вимоги до первинних документів бухгалтерам розповіла
професор, доцент кафедри бухгалтерського обліку КНТУ Віра Савченко. Дуже цікаво, в подробицях, з таблицями та розширеними коментарями вона проаналізувала кожну тему і надала бухгалтерам конкретні рекомендації.
Інформацією про відповідальність платника податків за несвоєчасне перерахування податків, зборів та інших платежів до бюджету з вини банків, зі слухачами поділилася експерт консультаційно-інформаційного центру КІПРІС Людмила Ципарська. На прикладі клієнтів центру Людмила Іванівна пояснила фахівцям усі ризики ситуації і вказала на правову колізію, яка врешті-решт може завести законослухняного платника податків у боргову яму.
Ще однією важливою новиною стала доповідь голови правління ЖБК «Інгул»  Олександра Шеремета. Вже п’ять років він очолює житлово-будинковий кооператив, виграв у різних структур більш ніж шість десятків судів і достеменно  знає усі тонкощі своєї справи. З бухгалтерами Олександр Сергійович говорив предметно, на прикладах показуючи технологію створення ОСББ та гаряче відстоюючи ідею кооперативів. За словами Олександра Шеремета, часу на роздуми залишилося не багато, бо вже після 25 червня вирішувати долю будинків будуть централізовано. Відтак він порадив усім не боятися ОСББ, а як найшвидше збирати громаду свого будинку до установчих зборів.

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i3036]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви! 

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!