Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Круглий стіл із життєво необхідних питань у бухгалтерському обліку сільгосппідприємств Київської області

May 27, 2016

ГО «ВБК» спільно з редакцією «Баланс-Агро» провели 18 травня 2016 року круглий стіл із життєво необхідних питань бухгалтерського обліку сільськогосподарських підприємств Київської області.
У заході взяли участь 14 представників із громадських рад при ДФС, при Мінекономрозвитку та торгівлі, департаменту АПР Київської ОДА та сільськогосподарських підприємств і аграрних холдингів.
 Розглядались такі питання: розподіл вхідного ПДВ між видами сільгоспдіяльності; відображення у звітності з ПДВ операції з умовного постачання, зокрема, у разі загибелі посівів, псування сільгосппродукції тощо; наслідки подання уточнюючих розрахунків до спецрежимної  декларації з ПДВ; акцизний податок з реалізації пального для сільгосппідприємств.
У ході обговорення було прийнято такі рішення:
1. Редакції видання «Баланс-Агро» підготувати консультацію (за погодженням із представником ДФС) щодо застосування норм п. 201.14 Податкового кодексу (далі – ПК) з метою віднесення витрат відповідно до фактичного їх використання у видах діяльності сільгосппідприємств;
2. ГО «ВБК» направити запит до ДФС для отримання та оприлюднення роз’яснень із таких питань:
- як проводити коригування показників таблиць додатка 10 до податкової декларації з ПДВ сільгоспвиробника?
- як будуть переноситись залишки податкового кредиту та зобов’язань із декларацій 0121-0123 до декларації 0110 у січні 2017 року після скасування спецрежиму ПДВ для сільгосппідприємств?
3. Редакції видання «Баланс-Агро» підготувати консультацію з урахуванням судової практики (рішення ВАСУ) щодо відображення в господарських операціях та звітності з ПДВ операції з умовного постачання, зокрема, у разі загибелі посівів, псування сільгосппродукції тощо.
4. Пропонувати ДФС внести зміни до Тимчасового регламенту формування та передачі до Державної казначейської служби України реєстрів сум ПДВ, що підлягають перерахуванню до бюджету та/або на рахунок платника ПДВ» з метою забезпечення можливості коригування раніше направлених реєстрів сум ПДВ до ДКС відповідно до вимог п. 2001.6 ПК;
5. Пропонувати Комітету з питань податкової політики Громадської ради при ДФС звернутись до Комітету ВР з питань податкової та митної політики щодо законодавчого врегулювання можливості подання уточнюючих розрахунків до декларацій з ПДВ за минулі роки.
6. Редакції видання «Баланс-Агро» підготувати консультацію із зазначеного питання із пропозиціями щодо способів: договірних відносин із контрагентами, які не передбачають передачу їм палива; придбання палива та заправки власного транспорту та їх вплив на реєстрацію платником та сплату акцизного податку.
7. Пропонувати Комітету з питань податкової політики ГР при ДФС опрацювати питання  передбаченої законодавством необхідності реєстрації платниками акцизного податку з реалізації пального суб’єктів господарювання, чия діяльність не пов’язана з роздрібною торгівлею пальним (сільгоспвиробники, автоперевізники, торгівельні мережі та ін.).
8. Вимоги листа ДФС є неправомірними, оскільки з 01.01.16 р. до пп. 14.1.235 ПК унеснено зміни, відповідно до яких статус сільгоптоваровиробника не залежить від факту державної реєстрації права оренди земельних ділянок (паїв), на яких виробляється сільгосппродукція;
9. Урахувати судову практику ВАСУ із зазначеного питання (рішення від 28.12.12 р. № 2614/12/13-12).

За результатами круглого столу складено протокол № 2 від 18.05.16 р. і направлено до всіх учасників заходу.
ГО «ВБК» та редакція «Баланс-Агро» висловлює подяку всім учасникам круглого столу за активну позицію щодо підтримки бухгалтерів сільськогосподарської галузі.

З нами завжди є рішення!

[i3017]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!