Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

І знову – про зміни…

March 28, 2016

17 березня за запрошенням Кіровоградського обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» на черговий семінар зібралося більш ніж 130 бухгалтерів з міста та області. Розпочали з найсерйознішого. Як повідомила учасникам семінару начальник відділу з питань праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська, віднедавна, тобто з 12.03.16 р., до недобросовісних роботодавців почали застосовувати надзвичайно серйозні штрафні санкції. Понад годину Ганна Володимирівна пояснювала слухачам зміни до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю, затвердженого постановою КМУ.
Як повідомила лектор, постановою КМУ від 03.02.16 р. та згідно з наказом Мінсоцполітики до Порядку внесено зміни. Документ було доповнено нормою, яка передбачає, що штрафи можуть бути накладені на підставі рішення суду про оформлення трудових відносин із працівником без укладення трудового договору, установлення періоду такої роботи або роботи на умовах неповного робочого часу. Також Ганна Володимирівна наголосила, що підставою до накладення штрафу може бути акт про виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання чи роботодавця ознак порушення законодавства про працю або зайнятість населення, складений посадовою особою Держпраці.
Про основні зміни та актуальні питання з ПДВ бухгалтерам розповів начальник відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість та контролю об’єктів і операцій Володимир Чернявський. Він підкреслив важливість листів від ДФС, докладно розглянув нову форму податкової накладної, яка, як відомо, набуває чинності з 1 квітня поточного року. Окрім цього, Володимир Іванович зупинився на порядку складання ПН та реєстрації в ЄРПН, а також акцентував увагу аудиторії на відмінностях.
 Ще одне питання, яке з початку березня турбує багатьох підприємців, – це акцизний податок. Зміни, які сталися в оподаткуванні з 01.03.16 р., слухацька аудиторія розглянула разом із головним державним ревізором-інспектором відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Борисом Безсмолим. Як зазначив Борис Борисович, вводиться акцизна накладна як обов'язковий електронний документ, який складатиметься при здійсненні всіх операцій з реалізації пального на внутрішньому ринку. При цьому з 01.03.16 р. діятиме перехідний період для такого нововведення, а вже з 01.04.16 р. акцизні накладні функціонуватимуть повноцінно.

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i2943]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!