Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Знову – на навчання!

September 25, 2015

Після серпневої перерви Кіровоградський бухгалтерський клуб знову покликав своїх колег на навчання. А навчатися було чому. За два місяці, які минули від Дня бухгалтера, у законодавчому полі сталося досить багато змін, які вимагають тлумачень експертів. Та й просто новин у бухгалтерському середовищі до цього часу накопичилося достатньо. Важливе місце серед них посідає 3-й всеукраїнський конкурс «Кращий бухгалтер України». Про його умови та відмінності від попереднього присутнім розповіла голова обласного осередку ГО « Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліна Мороко.
Від короткого огляду новин перейшли до розгляду нагальних питань. Про систему електронного адміністрування ПДВ та все, що пов’язано з ПДВ, учасникам семінару розповів постійний лектор клубу таі експерт, дуже авторитетний у бухгалтерському середовищі, начальник відділу контролю за декларуванням ПДВ та контролю об’єктів і операцій ГУ ДФС у Кіровоградській області Володимир Чернявський. Оскільки тема ПДВ ніколи й нікому простою не здавалася, то й запитань до Володимира Івановича, як завжди, у бухгалтерів було багато.
Про визначення бази оподаткування податком на прибуток за результатами цього року, сплату авансових внесків з податку на прибуток у 2015 році та аналіз діяльності неприбуткових організацій розповіла начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС у Кіровоградській області Ірина Іванова.
Після того як Ірина Євгеніївна відповіла на запитання слухачів, організаторами семінару була влаштована невеличка приємна пауза.
А зроблена вона була для того, щоб провести розіграш подарункових сертифікатів мережі магазинів «Watsons». Як пам’ятаєте, двічі ми вже оголошували переможців - передплатників ВКК «Баланс-Клуб», які зареєструвалися від Кіровоградської області на сайті компанії. З гордістю повідомляємо, що цього разу переможців розіграшу клубу допомагав визначати головний державний ревізор-інспектор відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведенням фактичних перевірок управління податкового та митного аудиту ГУ ДФС у Кіровоградській області Сергій Іщенко. Ну а тепер, звичайно, настав час оголосити щасливчиків та привітати їх з виграшем. Отож сертифікат вартістю 250 грн. найближчим часом отримають:

Косенко Оксана Миколаївна, ФГ «Землероб»
Ганай Любов Григорівна, РИС-к
Сосновська Валентина Іванівна, АФ Хлібодар»,
Гриценко Ольга Валеріївна, Трепівська сільська рада

Виконавши приємну місію, Сергій Валерійович перейшов до питань злободенних. Бо якщо більшість підприємців про РРО поки що можуть не згадувати, то деяким їх колегам ця тема вже давно приносить масу незручностей. Отож слухали доповідача уважно, запитували про те, як уникнути ризиків і не допустити помилок, та ставили запитання стосовно роботи з готівкою та РРО. Цікавим у цьому плані для бухгалтерів став презентований на засіданні випуск Бібліотеки Баланс № 15 «Готівкові розрахунки та РРО».

Завершився ж семінар розглядом питання «Методики роботи з податковими документами в типових конфігураціях на платформі "1С:Підприємство 8" для дотримання порядку адміністрування ПДВ». Докладно та зрозуміло його висвітлила спеціаліст Кіровоградської фірми «ІЛВІС», бухгалтер-практик Надія Ковпан.
Залишається лише з радістю зазначити, що учасники семінару вважають всю отриману інформацію корисною. Як написала у своєму відгуку головний бухгалтер ПП «Технології онлайн» Тетяна Кулик, багато актуальноїї інформації та спілкування з колегами-бухгалтерами неодмінно стануть у пригоді в подальшій роботі.

Мороко Еліна Василівна,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!