Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Літо навчанню не завада

June 24, 2015

Початок літа, спека та пора відпусток – усе це, за логікою речей, мало надихає на відвідування семінарів. І все ж, зустріч Кіровоградського обласного осередку ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», яка традиційно відбулася 16 червня в актовому залі міськвиконкому, зібрала чимало фахівців різних галузей. Програма навчання, як завжди, була насиченою.
Для того щоб висвітлити порядок відшкодування середньої заробітної плати, нарахованої мобілізованим працівникам, на семінар було запрошено фахівців Департаменту соціального захисту населення ОДА. Своїми знаннями з цього питання поділилася з бухгалтерами Валентина Постолатій, заступник начальника відділу планово-фінансової роботи та Олена Апакідзе, головний спеціаліст відділу.
Дуже корисними для слухачів були й питання трудових правовідносин та оплати праці, а також індексації доходів громадян. Із розглядом цих питань виступила Ганна Масловська, перший заступник Державної територіальної інспекції з питань праці в Кіровоградській області. Наприкінці свого виступу Ганна Володимирівна порадувала слухачів довгоочікуваною новиною про відновлення в інспекції стаціонарного телефонного зв’язку. Тепер у жителів інших міст з’явилася реальна можливість проконсультуватися у спеціалістів, не приїжджаючи до Кіровограда.
Оскільки на травневому семінарі не вдалося розглянути питання щодо нової звітності з ЄСВ, цього разу роз’яснень чекали з нетерпінням. Напруження, викликане відсутністю інформації щодо заповнення нових форм, з бухгалтерів зняла Оксана Пухар, начальник відділу Кіровоградського міського управління ПФУ в Кіровоградській області . А від Лідії Мільченко, першого заступника начальника управління, учасники семінару дізналися про накопичувальну систему, новини пенсійного законодавства та отримали відповіді на всі запитання, пов’язані з пенсійним майбутнім своїх колег, та й власним, поки що далеким, також.
Особливості переходу з «1С:Бухгалтерія 7» на «1С:Бухгалтерія 8» наочно роз’яснила Людмила Костюк, директор ТОВ «ІнфоТехно», дилер із продажу та супроводу програм 1С. Загалом кожне розглянуте питання було цікавим, необхідним і, як завжди, актуальним. Літо навчанню не завада. Бухгалтери залишились задоволеними – і це приємно))).

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i2425]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!