Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Навчання бухгалтерів бюджетної сфери у Кіровограді

November 25, 2015

Якщо зазвичай семінари в Кіровограді проводяться для бухгалтерів комерційних та аграрних підприємств, то цього разу, нарешті, пощастило і бюджетникам. Приємна новина розлетілася по всій області, і ось 12 листопада в актовій залі Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу зібралися бухгалтери з бюджетних установ навіть найвіддаленіших куточків області. Та це й не дивно, адже теми, заявлені у програмі семінару, є актуальними для всіх фахівців державного сектора.
Першим до розгляду стояло питання про зміни в нарахуванні лікарняних. Учасникам семінару розкрила його в подробицях головний спеціаліст сектору надання матеріального забезпечення ФСС з ТВП Катерина Кісіль. Приклади, наведені нею, допомогли бухгалтерам краще зорієнтуватися в нововведеннях Фонду, а докладні відповіді на запитання зробили картину більш зрозумілою.
Наступним доповідачем була начальник відділу з питань праці Управління Держпраці в Кіровоградській області Ганна Масловська. Як завжди, вона детально розкрила бюджетникам украй гостру для них тему індексації. Здавалося, що запитання на цю тему в залі не закінчаться ніколи, настільки незрозумілий і суто індивідуальний підхід має застосовуватися бухгалтерами при обрахуванні індексації для кожного працівника своєї установи. Не менш цікавою для учасників семінару стала й тема оплати праці. Питань до лектора у бухгалтерів накопичилося стільки, що навіть після того, як Ганна Володимирівна попрощалася з аудиторією, їй довелося щонайменше з півгодини консультувати бюджетників з різних приводів.
Специфічне запитання щодо оплати праці звільненому голові сільської ради колегам висвітлила виконуюча обов’язки головного бухгалтера обласної ради Олена Дикусар. Як не дивно, але на сьогодні це питання є актуальним для багатьох, отож слухали Олену Михайлівну уважно, задавали запитання не лише з конкретної теми і з радістю записали номер телефону для подальшого спілкування з досвідченим бухгалтером.
А далі учасники семінару мали можливість ознайомитись зі змінами в пенсійному законодавстві. Про них бухгалтерам розповіла перший заступник начальника Кіровоградського міського управління ПФУ в Кіровоградській області Лідія Мільченко. Лідія Микитівна зупинилася на всіх нюансах нарахування, просто по-людськи вислухала всі побоювання бюджетників стосовно скорочення розмірів їх майбутніх пенсій та відповіла на численні запитання аудиторії.
Завершувала ж програму семінару начальник відділу персоніфікованого обліку Кіровоградського міського управління ПФУ в Кіровоградській області Оксана Пухар. Оскільки питання щодо звітності з ЄСВ також є для бюджетників  надзвичайно важливими, то Оксану Вікторівну довго не відпускали. Незважаючи на досить тривалий час проведення семінару та низьку температуру у приміщенні, бухгалтери намагалися дізнатися якомога більше та отримати відповіді на всі свої запитання. Тим приємніше, що розходилися бюджетники в гарному настрої, з подяками та проханням проводити такі заходи частіше.

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i2715]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!