Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Видання «Баланс-Клубу» + заходи «ВБК» = безпека та ефективний бізнес

April 21, 2016

12 квітня в Житомирі відбувся плановий семінар для бухгалтерів від громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».
Відкриваючи семінар, Г.А. Горбунова, голова Житомирського осередку ГО «ВБК» звернула увагу бухгалтерів, що одним із пріоритетних завдань, що стоять перед Клубом, є підтримка підприємств у вирішенні проблемних та неврегульованих питань, а виявити та обговорити такі питання можна лише на круглих столах «ВБК» за участю активних бухгалтерів-практиків. Недавно такий круглий стіл було проведено у Дніпропетровську. Для обговорення було обрано цікаве та вельми проблемне питання: чи може підприємство отримати фінансову вигоду від створення резерву сумнівних боргів (далі – РСБ)?
Виявилось, що малодохідним підприємствам вигідно створювати РСБ: тоді прибуток не буде завищено, а значить і податок на прибуток не збільшиться, і фінзвітність буде більш правдивою.
А ось для високодохідних підприємств створення РСБ протипоказано через невдалі формулювання в п. 139.2 Податкового кодексу (далі – ПК).
Вирішити це неврегульоване питання можна шляхом внесення змін до ПК. Лист із конкретними пропозиціями було направлено до Мінфіну, і як тільки такі зміни будуть прийняті, «ВБК» першим повідомить бухгалтерів про рішення за цією пропозицією.

На семінарі розглядалися такі питання:
1. Огляд актуальних змін у законодавстві та роз'яснень контролюючих органів.
2. Податкова звітність за формою № 1ДФ за I квартал 2016 г.: враховуємо законодавчі зміни з 01.01.16 р. та аналізуємо типові помилки.
3. Трудові та цивільно-правові договори: особливості оподаткування НДФЛ та ЄСВ.
4. Перевірки дотримання законодавства про працю у 2016 р. Відповідальність працедавців за порушення законодавства про працю у 2016 р.

Лектор і експерт ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», канд. екон. наук Панченко Інна Анатоліївна висвітлила теми, винесені на семінар, і детально розповіла, як правильно організовувати роботу на підприємстві, щоб не «заробити» великих штрафних санкцій за порушення законодавства про працю, а також відповіла на всі запитання, що виникли у бухгалтерів.

Учасники семінару зазначили, що видання «Баланс-Клубу» + щомісячні семінари дозволяють їм завжди бути в курсі законодавчих змін, попереджують про можливі ризики та штрафи, що сприяє реальній економії й ефективному веденню бізнесу.
 
Ось деякі відгуки від учасників семінару-практикуму:
ТОВ «Червоногранітний кар'єр»:
– Завжди відвідуємо ваші семінари й передплачуємо «Баланс». Найкорисніше в семінарах – це актуальність питань, що розглядаються, своєчасне інформування про останні зміни та роз'яснення законодавства. На сьогоднішньому семінарі цікаво було дізнатися про зміни в податкових накладних.

КЗ «Центр ПМСП Коростишевського району»:
– На цьому семінарі дізналася про зміни в оподаткуванні за цивільно-правовим договором з 2016 р. Спасибі за видання «Баланс-Бюджет». Був період, коли віддавали перевагу іншому виданню, але цього року повернулися до улюбленого журналу. Виписали на цілий рік і не шкодуємо. Усі новини висвітлюються своєчасно й чітко.

Галина Горбунова,
голова Житомирського обласного осередку
ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
zt@b-club.com.ua

[i2987]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!