Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Навчання для головних бухгалтерів підприємств агропромислового комплексу

February 24, 2017

10 лютого Волинський осередок ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» спільно з Департаментом агропромислового розвитку провели навчання для головних бухгалтерів підприємств агропромислового комплексу.
Відкрив захід директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, який вкотре розповів про напрямки підтримки агровиробників, передбачені Комплексною програмою розвитку АПК.
Зміни до Податкового кодексу та зміни щодо ПДВ висвітлила начальник відділу адміністрування ПДВ та акцизного податку управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС у Волинській області Галина Лазаренко.
Отже, змінено порядок реєстрації податкових накладних; не будуть застосовуватися штрафні санкції в разі допущення помилок у кодах УКТ ЗЕД; з 1 квітня буде затверджено реєстр ризиків.
Окрім того, запроваджено бюджетну дотацію для підтримки сільського господарства, яка діятиме до 1 січня 2020 року. Щоб отримати таку дотацію, слід подати заяву на включення підприємства до реєстру державної дотації.
Про зміни в частині земельного податку інформувала завідувач сектору адміністрування місцевих податків і зборів, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС у Волинській області Оксана Лазарєва.
Основними змінами стало те, що ставка земельного податку за землі сільськогосподарського призначення має бути не меншою ніж 0,3% від нормативно-грошової оцінки землі. А от мінімальний розмір орендної плати за землю не може бути меншим земельного податку.
Цього року коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки для сільськогосподарських угідь становить 1, для несільськогосподарських – 1,06.
Заступник начальника відділу організаційної роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна проінформувала про загальні зміни до податкового законодавства.
Зокрема, стало відомо, що контрольно-перевірочну роботу можуть виконувати лише обласні або центральний орган ДФСУ. Місцеві служби надаватимуть лише сервісні послуги.
Про зміни земельного законодавства, новації із плати за землю, орендної плати, у т.ч. часток, паїв, індексацію земель та їх облік, нормативну грошову оцінку земельних ділянок, видачу довідок для складання і сплати податку на землю розповіла начальник відділу ринку та оцінки земель  управління Держгеокадастру у Волинській області Майя Симоненко.
Головний державний інспектор управління Держпраці у Волинській області Марія Мосур повідомила про зміни в частині оплати праці, облік робочого часу та особливості проведення перевірок на підприємствах.
Ірина Бабіч, представник Волинського територіального відділення Федерації незалежних професійних аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, розповіла бухгалтерам про особливості ведення бухгалтерського обліку, зокрема рекомендувала уважно вивчити форму Акта перевірки додержання суб’єктами господарювання законодавства про працю.
Цьогорічне навчання для бухгалтерів, ураховуючи усі законодавчі зміни, виявилося надзвичайно актуальним заходом. Це було підтверджено не лише високою присутністю спеціалістів, але й безліччю запитань, з якими бухгалтери зверталися до кваліфікованих фахівців.

Анна Писарчук, голова Рівненського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
rv@b-club.com.ua

[i3545]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!