Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Поглиблений розгляд звітності з ЄСВ та питань працевлаштування

December 21, 2015

Останній цьогорічний семінар у Кіровограді відбувся 9 грудня в актовому залі міськвиконкому. На перший погляд, він мало чим відрізнявся від усіх попередніх, але все ж таки різниця була. Полягала вона в поглибленому, різнобічному розгляді звітності з ЄСВ та питань працевлаштування. Приміром, про різні аспекти роботи з працівниками та звітування щодо них перед перевіряючими органами на семінарі говорили тричі.
Спочатку щодо вимог законодавства про зайнятість населення в цілому слухачам нагадав заступник начальника обласної служби зайнятості Богдан Стоян. Потім практичні поради стосовно повідомлення фіскальної служби про прийняття на роботу бухгалтерам дав головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування ЄСВ ГУ ДФС у Кіровоградській області Дмитро Діхтяренко. А наприкінці засідання начальник відділу з питань праці Управління Держпраці в Кіровоградській області Ганна Масловська розповіла учасникам  семінару все про звільнення працівників та строки їх розрахунку. Звичайно ж, вона не залишила без уваги порядок розрахунку середньої заробітної плати для оплати часу відпусток, відряджень та відповіла на безліч запитань, що входять у межі її компетенції.
За такою самою схемою висвітлювалися на семінарі й питання звітності з ЄСВ. Після інформації, наданої від ДФС Дмитром Олександровичем, начальник відділу персоніфікованого обліку Кіровоградського міського управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Оксана Пухар детально зупинилась на вимогах до заповнення таблиць звіту та помилках, які найчастіше доводиться виправляти.
Взагалі, план семінару був досить насичений, отож на розгляді двох названих тем він не закінчився. Про зміни в податковому законодавстві, які регулюють питання необхідності обов`язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій учасникам розповіла начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок управління податкового та митного аудиту ГУ ДФС у Кіровоградській області Наталія Набієва.
А що стосується ПДВ, то відповіді на всі запитання аудиторії, як завжди, коротко і зрозуміло, надав начальник відділу контролю за декларуванням ПДВ та контролю об’єктів і операцій Володимир Чернявський. Завершився ж семінар приємним розіграшем призів від «Баланс-Клубу» та побажанням гарного Нового року.

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua

[i2771]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!