Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Передплатники «Баланс-Агро» першими дізналися про всі зміни до Податкового кодексу!

December 13, 2017

8 грудня в Бердянську Запорізький обласний осередок ГО «ВБК» спільно з Бердянським відділенням ГУ ДФС у Запорізькій області організували семінар-практикум для бухгалтерів і керівників агропідприємств. Заступник головного редактора видання «Баланс-Агро» Стадник Світлана Олексіївна та редактор напрямів Козюк Зінаїда Миколаївна провели захід на високому рівні! Оскільки 7 грудня Верховна Рада прийняла законопроект № 6776-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», лектори вивчали зміни буквально в дорозі і презентували їх на семінарі. Тобто передплатники «Баланс-Агро» першими дізналися про всі зміни до Податкового кодексу!
Документом передбачено норми, направлені на вирішення проблем платників податків, пов'язаних із блокуванням реєстрації податкових накладних.
Зокрема, вилучається з Податкового кодексу пункт 74.2, згідно з яким критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для припинення реєстрації податкових накладних, розробляються Мінфіном.  За словами експерта, податкові накладні або розрахунки коригування, реєстрацію яких в ЄРПН зупинено, реєструються 2 січня 2018 року, крім тих, за якими:
• на 01.12.17 р. не надано пояснень і документів;
• ухвалено рішення про відмову в реєстрації і станом на 01.12.17 р. не розпочато процедури оскарження в адміністративному або судовому порядку.
Податкові накладні/розрахунки коригування, реєстрацію яких припинено з 1 грудня і до набуття чинності вищезазначеного Закону і за якими платником податків надано пояснення та копії документів, реєструються в порядку, що діяв до набуття чинності цього Закону.
У разі якщо протягом 5 робочих днів не ухвалено та/або не направлено платникові податків рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК, реєстрація таких накладних проводиться на наступний робочий день за днем закінчення строку розгляду пояснень і документів платника податків.
Згідно з документом Кабмін повинен протягом двох місяців із дня набуття чинності цього Закону визначити порядок припинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, і в тримісячний строк із дня набуття чинності цього Закону  прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього порядку.

Дякуємо керівництву Бердянського відділення ГУ ДФС у Запорізькій області за допомогу в організації семінару та теплий прийом – продовжуймо співпрацю!

Барвинська Н.А., директор СП «АГРЕМ-Х»:
– Спасибі! Дуже цікаву інформацію викладено на високому професійному рівні, із прикладами та фактами. Дуже доступно!

Шлепак Г.С., головний бухгалтер ФГ «Большов»:
–  Мені все сподобалось. Спасибі за високий професійний рівень і відповіді на запитання.

Чекаємо вас на подальших семінарах і вебінарах.
Стежте за анонсами на сайті Баланс-Клуб
Приєднуйтеся до нас у соціальній мережі Facebook

Ірина Нефедова, голова Запорізького обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
zp@b-club.com.ua

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!