Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Навчання бухгалтерів-аграріїв у Кіровограді

June 22, 2016

На відміну від звичайних семінарів, цього разу місцевий осередок ГО «ВБК» збирав 8 червня у Кіровограді лише аграріїв. Для спеціалізованого семінару-практикуму і теми обирались відповідні. Оскільки зустрічі такі проходять не часто, то й питань зібралося чимало. Умовно семінар було поділено на шість тематичних блоків.
Одразу після презентації групи компаній «Баланс», проведеної головою обласного осередку ГО  «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Еліною Мороко, та знайомства бухгалтерів аграрної сфери з менеджером із розвитку ринку продукції цієї групи Оксаною Мироненко, учасники семінару перейшли до розгляду першого блоку питань.
Оскільки всі питання в ньому стосувалися ПДВ, то й розкрив їх начальник відділу контролю за декларуванням податку на додану вартість та контролю об’єктів і операцій ГУ ДФС у Кіровоградській області Володимир Чернявський. Як завжди, у подробицях, Володимир Іванович зупинився на кожному пункті доповіді й відповів на всі запитання аудиторії.
Наступний блок був не менш цікавим. Ішлося про розподіл собівартості продукції за статтями витрат та калькуляцію нарахування послуг у сільському господарстві. Висвітлити це непросте й суто специфічне питання організатори семінару попросили кандидата економічних наук доцента кафедри бухгалтерського обліку КНТУ Віталія Іванченка. Теоретичні знання Віталій Олександрович давно і вдало застосовує на практиці, отож дуже доступно доніс  до бухгалтерів усі нюанси потрібної їм теми.
Начальник реєстраційної служби Кіровоградського районного управління юстиції Віталій Секмедін розповів слухачам про зміни земельного законодавства, особливості використання земельних часток та подвійну реєстрацію прав на земельні ділянки. Віталій Валентинович відповів на численні запитання бухгалтерів, повідомив про те, що з 30 квітня повноваження державної реєстрації в управлінні юстиції припинено і передано органам місцевого самоврядування.
Про актуальні питання щодо заповнення звітності з ЄСВ та форми № 1ДФ, а також про виправлення помилок учасникам семінару розповіла начальник відділу персоніфікованого обліку Кіровоградського міського управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Оксана Пухар.
Після невеликої перерви з розіграшем призів засідання клубу продовжили представники територіального управління ФСС з ТВП у Кіровоградській області - перший заступник начальника Тетяна Ткаченко та головний спеціаліст сектору надання матеріального забезпечення ФСС з ТВП Катерина Кісіль. Вони ознайомили присутніх зі змінами, які відбулись у законодавстві останнім часом, та нагадали бухгалтерам методологію розрахунку відпусткових, лікарняних та декретних відпусток.
Останній блок питань учасникам семінару роз’яснювала начальник відділу з питань праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська. До цієї частини семінару увійшло три розгорнуті теми: індексація доходів, фінансова відповідальність за порушення трудового законодавства та вимоги законодавства про працю. У цілому семінар тривав близько чотирьох годин, але слід віддати належне бухгалтерам - вони не лише витримали увесь вал інформації, а й залишилися ним задоволені.

Еліна Мороко,
голова Кіровоградського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
kr@b-club.com.ua
[i3066]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!