Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як уникнути блокування реєстрації податкових накладних, що нового в оподаткуванні ПДВ?

December 12, 2017

Фахові відповіді на ці та інші запитання платників податків надали представники ГУ ДФС у Запорізькій області на семінарі-практикумі для керівників і бухгалтерів агропідприємств регіону. Захід, організований ГУ ДФС області спільно з ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб, відбувся 7 грудня в Запоріжжі. Головна його тема - особливості адміністрування і сплати ПДВ та реєстрації податкових накладних.
Як повідомив на початку семінару головний редактор видання «Баланс-Агро» Сергій Наумов, ці теми останнім часом залишаються одними з найактуальніших для бізнесу, а зміни до законодавчої бази потребують постійної інформаційної підтримки. Лектор детально розглянув усі особливості оподаткування доходів, що виплачуються сільгосппідприємствам.
Представники фіскальної служби докладно зупинилися на аспектах роботи системи моніторингу відповідності податкових накладних та розрахунків коригування (СМКОР).
Начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов наголосив, що новації в системі електронного адміністрування ПДВ стосуються удосконалення критеріїв оцінки ризиків. Особливо це важливо для сільгосппідприємств, оскільки відтепер таблиця даних платника враховується автоматично протягом 5 робочих днів. Для цього суб'єкт має відповідати кільком критеріям: є сільгосптоваровиробником, якого включено до реєстру дотації; має не менше 200 га землі; до 01.01.17 р. перебував на спецрежимі з ПДВ; протягом поточного року не змінювалися директор та засновники.
Як не допустити або виправити помилки під час складання повідомлення-розрахунку коригування для подання податкової звітності з ПДВ? Ці питання докладно висвітлили заступники начальників управлінь Мелітопольського та Вознесенівського управлінь ГУ ДФС у Запорізькій області Марина Коновалова та Олена Михайличенко. Вони розглянули проблемні ситуації щодо реєстрації розрахунків коригування до спецрежимних податкових накладних та шляхи вирішення, надали практичні поради, як попередити блокування ПН, щодо дій платника ПДВ у разі зупинення реєстрації ПН, а також розповіли про особливості оподаткування в різних ситуаціях сільськогосподарських підприємств.

Чекаємо вас на подальших семінарах і вебінарах.
Слідкуйте за анонсами на сайті Баланс-Клуб

Приєднуйтеся до нас у соціальній мережі Facebook
Ірина Нефедова, голова Запорізького обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
zp@b-club.com.ua

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!