Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кипить робота «ВБК» у регіонах: гідні результати травня

June 13, 2016

Хоча травень – один із найкоротших місяців за кількістю робочих днів, саме відпочинок під час травневих свят надав сил та натхнення для успішної роботи «Всеукраїнського бухгалтерського клубу» в різних куточках України.
Від 12 до 31 травня (за 14 робочих днів) більш ніж 27 засідань за участю понад 1700 присутніх гостей було організовано і проведено силами обласних осередків ГО «ВБК» за підтримки видань «Баланс», «Баланс-Бюджет» і «Баланс-Агро» цього місяця! З-поміж них – 17 семінарів-практикумів для бухгалтерів та керівників комерційних установ, 9 семінарів для бухгалтерів-бюджетників та круглий стіл у столиці для представників аграрної галузі.
У межах ключової ідеї «Головний бухгалтер і безпека бізнесу» на семінарах-практикумах для комерційних підприємств у Львові (16 травня), Житомирі (17 травня), Тернополі, Кіровограді, Миргороді Полтавської обл. (18 травня), Луцьку, Черкасах (19 травня), Києві (24 травня), Дніпрі (25 травня), Харкові, Вінниці, Хмельницькому, Івано-Франківську (26 травня), Запоріжжі (27 травня), Чернігові, Сумах (30 травня) та Олександрії Кіровоградської обл. (31 травня) стрижневим, з огляду на настання літа, було питання щодо відпусток. Крім того, розглядали завжди актуальні питання щодо ПДВ і податкових накладних, нюанси роботи на єдиному податку, важливі моменти в нарахуванні, оподаткуванні й індексації заробітної плати, виплаті матеріальної допомоги, питання щодо податкових перевірок, комунікацій із ДФС, виправлення помилок за формою 1ДФ, вимоги до первинних документів, питання паливного акцизу та юридичні аспекти роботи бухгалтера. Докладно висвітлювалися актуальні зміни законодавства і подавалися роз’яснення контролюючих органів.
Під гаслом «Головний бухгалтер – запорука безпеки діяльності бюджетної установи» для бухгалтерів-фінансистів державного сектора «Всеукраїнським бухгалтерським клубом» були проведені семінари в Києві (12, 25 і 26 травня), Житомирі (13 травня), Ужгороді (18 травня), Хмельницькому (20 травня), Львові (23 травня), Рівному (25 травня) та Луцьку (26 травня). Окрім традиційного огляду новин бюджетного законодавства, учасники засідань обговорювали питання щодо наказу про облікову політику бюджетної установи, формування первинної вартості основних засобів, їх переоцінки, визначення ліквідаційної вартості, нарахування зносу та амортизації, відображення операцій у бухгалтерському обліку, проблемні питання організації оплати праці, індексації зарплати та надання відпусток, практичні питання організації та проведення електронних закупівель за бюджетні кошти. Також докладно розглядали особливості нарахування та оподаткування допомоги з тимчасової втрати працездатності у 2016 році, призначення та виплати матеріального забезпечення із загальнообов’язкового державного соціального страхування, нюанси складання та подання фінансової, бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, основні принципи роботи з оприлюднення інформації на порталі E-data та багато інших. Значний інтерес з-поміж присутніх викликало питання щодо особливостей проведення тендерних закупівель у 2016 році. Акцентуючи увагу на внесених змінах до Податкового кодексу та окремих законів України щодо податкової реформи для бюджетних підприємств і установ, лектори донесли до слухачів практичну сутність реформ, що відбуваються в державному секторі з питань дотримання законодавства при закупівлі товарів, робіт та послуг за бюджетні кошти.
На окрему увагу заслуговує проведення круглого столу в Києві 18 травня. Цей захід, організований «ВБК» і редакцією «Баланс-Агро» за участю представників громадських рад, був присвячений життєво необхідним питанням бухгалтерського обліку сільськогосподарських підприємств Київської області. На ньому розглядалися такі важливі питання, як розподіл вхідного ПДВ між видами сільгоспдіяльності; відображення у звітності з ПДВ операції з умовного постачання (у разі загибелі посівів, псування сільгосппродукції тощо); наслідки подання уточнюючих розрахунків до спецрежимної декларації з ПДВ; акцизний податок із реалізації пального для сільгосппідприємств. За результатами круглого столу було складено протокол, у якому зафіксовано всі прийняті рішення, що є конкретними і важливими кроками на шляху до врегулювання питань для бухгалтерів сільськогосподарської галузі.
Усі засідання «ВБК» тривають у форматі конструктивного діалогу, коли кожен з учасників має змогу деталізувати питання, з’ясувати певні тонкощі та отримати поради не лише від доповідачів, а й навіть від присутніх у залі колег. Найбільш спраглі до знань бухгалтери звертаються до лекторів по консультацію з індивідуальних питань під час перерв або після завершення заходів.
Як засвідчують відгуки учасників, висока якість організації та проведення подібних заходів забезпечується не лише завдяки зусиллям обласних осередків «ВБК», а й завдяки ретельній підготовці лекторів-фахівців, за що їм величезна подяка.
Ми пишаємося нашими здобутками! Ми горді з того, що, гуртуючи довкола себе професійну бухгалтерську спільноту, ГО «ВБК» продовжує свою просвітницьку місію та переконливо заслуговує на повагу й авторитет серед бухгалтерів.

Тож тримаймо руку на пульсі бухгалтерських знань разом із «ВБК»!

Богославець О.М., головний бухгалтер відділу управління майном спільної власності територіальних громад Зіньківського району:
– Хочемо висловити подяку організаторам та лекторам семінару: насамперед за запрошення на семінар, за вибір місця проведення в одному з наймальовничіших місць Полтавської області - Миргороді, за цікавий і пізнавальний доклад лекторів семінару, за їх професіоналізм у викладенні матеріалу, за відповіді на поставлені досить актуальні запитання, за приємні сюрпризи-подарунки. Матеріал, що висвітлювався на семінарі, був поданий дуже грамотно, докладно та зрозуміло. Із семінару особисто ми винесли багато цікавого та пізнавального для нашої бухгалтерської роботи, дізналися про останні зміни в законодавстві, що було дуже доречним. Було наведено багато прикладів із щоденної роботи бухгалтера. Дуже сподобалася культурно-масова програма, яка відбувалася в перерві, що розбавило семінар і додало родзинки. А також хочемо подякувати за фотографії, які були зроблені організаторами і надіслані нам на згадку про відвідування семінару в Миргороді.
Бажаємо вам плідної роботи, процвітання та багато передплатників! І сподіваємося на подальшу співпрацю.

Шевчук Галина Орестівна, головний бухгалтер ПП «НВО «Енергоощадні технології»:
– З «Баланс-Клубом» співпрацюємо давно, позитивним вважаю те, що в журналі «Баланс» та на семінарах отримую чіткі й вичерпні відповіді на складні запитання. А також треба відзначити, що матеріал на семінарі подається вчасно й актуально. Лектор підказує вихід із різних ситуацій, посилаючись на статті «Балансу» та законодавчу базу. Дякую вам за роботу.

Громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»

[i3051]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!