Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Після виходу з відпустки нарахована зарплата менше мінімальної: що з ЄСВ?

July 21, 2016

Яким чином визначається база для нарахування ЄСВ найманому працівнику, який після виходу з відпустки відпрацював неповний календарний місяць та отримав заробітну плату у розмірі менше мінімальної?

Податківці у ЗІР, категорія 301.04.01 нагадали, що суми оплати відпустки відносяться до того місяця, за який вони нараховані. Якщо після виходу з відпустки загальна сума нарахованої заробітної плати та оплати частини відпустки, яка припадає на поточний місяць, не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума ЄСВ за цей місяць розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки ЄСВ.
Отже, найманим працівникам за основним місцем роботи, які після виходу з будь-якої відпустки, визначеної ст. 4 Закону № 504 (крім відпустки без збереження заробітної плати відповідно до п. 18 частини першої ст. 25 Закону № 504), відпрацювали неповний місяць, в якому загальна сума нарахованого доходу за місяць не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки ЄСВ у розмірі 22%.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Posle-vyxoda-iz-otpuska-nachislena-zarplata-menshe-minimalnoj-chto-po-ESV

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!