Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок заповнення реєстрів з купівлі інвалюти: роз’яснює НБУ

September 4, 2014

Реєстри, починаючи зі звітної дати (дати подання) 02.09.14 р. (за заявками 02.09.14 р.), подаються у вигляді звітного файла #2C електронною поштою банками - юридичними особами в регіональному розрізі територіальним управлінням НБУ до 18:15, територіальними управліннями НБУ через Центральну розрахункову палату Департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій до 18:30 дня отримання банком заявок клієнтів на купівлю інвалюти.
За заявками всіх клієнтів на всі суми (в тому числі окремі суми одного клієнта), які менші (на дату заявки) еквівалента 100 тис. дол. США, інформація надається одним рядком за одним кодом валюти та кодом регіону, замість назви клієнта у колонці 6 зазначається кількість заявок, а в колонках 5, з 7 до 15 (включно) зазначається нуль.
У колонці 1 (Дата заявки) вказується дата зарахування коштів клієнтів у гривнях на рахунок 2900.
Колонка 2 (Код банку) заповнюється згідно з кодами, зазначеними у колонці GLB Довідника банківських установ України (RCUKRU.dbf).
У колонці 3 (Код регіону) зазначається цифровий код регіону згідно з Довідником регіонів України (kodobl.dbf) - 2 знаки.
У колонці 4 (Код валюти) зазначається цифровий код валюти згідно з Класифікатором іноземних валют - 3 знаки.
У колонках 16, 17 зазначаються суми в сотих частках валюти та копійках відповідно. Сума в гривнях включає лише кошти для купівлі валюти (без комісійних).
У колонці 15 код 1 або 2 вказується лише для імпорту, для всіх інших операцій зазначається нуль.
Акцептовані заявки клієнтів за форвардними операціями в реєстрах відображаються лише за датою зарахування коштів клієнтів (юросіб і фізосіб - підприємців) у гривнях на рахунок 2900.
У разі відсутності даних банк має надавати файл #2C з нульовими показниками.
Копії документів, які є підставою для купівлі інвалюти за заявками, кожна з яких на дату заявки дорівнює або більше еквівалента 100 тис. дол. США (до них для прискорення та спрощення перевірки бажано додавати пояснення щодо запланованих банком операцій) надаються в сканованому вигляді електронною поштою НБУ на адресу Департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій - 28WCON@U0H0 (або засобами e-mail на адресу dvkl@bank.gov.ua), на адресу Служби фінансового моніторингу - 480umon@u0h2, а також на адресу відповідного територіального управління. Назви всіх файлів повинні містити скорочену назву банку (словом) та дату (ДДММРР) заявки з Реєстру, до якої додаються документи.

Лист НБУ від 01.09.14 р. № 28-311/48480.

Новини за темою:
НБУ продовжив обмеження з видачі вкладів та обміну валюти

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!