Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок виплати грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності волонтера

August 25, 2015

Кабмін затвердив Порядок та умови, що визначають механізм виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення АТО, бойових дій та збройного конфлікту (далі - грошова допомога).
Так, у разі загибелі (смерті) волонтера грошова допомога виплачується у розмірі 500 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб на дату загибелі (смерті), членам сім`ї, батькам та утриманцям загиблого (померлого) волонтера у рівних частинах.
У разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) грошова допомога виплачується волонтеру залежно від групи інвалідності у розмірі:
- 250 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб, - інвалідам I групи;
- 200 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб,- інвалідам II групи;
- 150 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб, - інвалідам III групи.
Розмір грошової допомоги у разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) визначається виходячи з прожиткового мінімуму, чинного на дату встановлення інвалідності.
Для отримання грошової допомоги члени сім`ї, батьки та утриманці загиблого (померлого) (далі - заявники) подають міжвідомчій комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера, утвореній Держслужбою у справах ветеранів війни та учасників АТО (далі - міжвідомча комісія), відповідні документи перелік яких затверджено цією постановою. Якщо одна із зазначених осіб відмовляється від отримання грошової допомоги, її частина розподіляється між іншими особами, які мають право на її отримання, у рівних частинах.
Заява про відмову від отримання грошової допомоги повинна бути нотаріально засвідчена в установленому законодавством порядку.
Члени сім`ї та батьки загиблого (померлого) волонтера визначаються відповідно до Сімейного кодексу України, а утриманці - відповідно до Цивільного кодексу України.

Постанова КМУ від 19.08.15 р. № 604 набуде чинності з дня опублікування.
Довідково: розмір прожиткового мінімуму див. у Правовій базі у розділі «Оплата праці».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!